Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Στον αέρα η “προσέγγιση” Ισραήλ – Τουρκίας.

Όπως σας αποκαλύψαμε προγενέστερα, οι αντιδράσεις στο Ισραήλ ειδικά μετά την καζούρα από τους Τούρκους ήταν εξόχως οργισμένες. 

Αυτό βεβαίως περιττεύει όταν μιλάμε για μία χώρα που οι μυστικές της υπηρεσίες δεν έχουν ενδιασμούς να αναλάβουν αποστολές επ’ αμοιβή, ακόμα και από “ορκισμένους εχθρούς” όπως οι Σαουδάραβες.

Το θέμα είναι καθαρά στην διαχείριση των υδρογονανθράκων. Το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να τους περάσει από την ανταγωνιστική Τουρκία. Αντίθετα, έχοντας μερίδιο και στην Κύπρο, πολλαπλασιάζει τα οφέλη από τον περιβόητο αγωγό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και πάει όλη την παραγωγή απ’ ευθείας στην καρδιά του “πελάτη”, που είναι η Ευρώπη.

Όπως πάλι σας είχαμε ενημερώσει, η Gazprom ήδη έχει θυγατρική και κοινοπραξία στο Ισραήλ για τον αγωγό, γι’ αυτό και θέλει διακαώς ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ για να ολοκληρώσει τον δρόμο.

Και πέραν από τα “ξανθά γένη” και άλλα ρομαντικά, ο απλούστατος λόγος που οι Ρώσοι κάνουν τριπλάσια προσφορά για τις Ελληνικές εταιρείες, είναι επειδή δεν θα περιμένουν πότε θα βγάλει πετρέλαιο το Κατάκολο, αλλά θα έχουν αγωγό για να περάσουν το αέριο Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας (όποτε βγει) και τον περιβόητο Southstream. 


Εκτός εάν κάποιοι πιστεύουν τους γελοίους των Ελληνικών ΜΜ”Ε” και τις ονειρώξεις τους ότι οι Ρώσοι “δεν ενδιαφέρονται” για τον Southstream.

Το παιχνίδι είναι μεγάλο λοιπόν, η χώρα μας μικρή, αλλά μαγαζί γωνία. 


Λόγω των θυσιών από τους προγόνους μας που μας το άφησαν για να το ατιμάζουμε με παπανδρέηδες και αναστασιάδηδες.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου