Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι συντεχνίες , το κόμμα των αποστράτων και τα κομμάτια των στρατιωτικών.....


Την ίδια ώρα που οι στρατιωτικοί προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους από την τριετή ανηλεή επίθεση που δέχονται βλέπουν την “οικογένειά” τους διχασμένη και τους πολιτικούς να διαγκωνίζονται για το πως θα “εισπράξουν” τη ψήφο τους ,αποδεικνύοντας ότι αυτή είναι η μοναδική τους αγωνία για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας!

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα

οι στρατιωτικοί δεν είναι σίγουρα ούτε ο Τσουκαράκης και ο ΣΥΣΜΕΔ ,ούτε οι “θεσμικοί απόστρατοι” που ξύπνησαν από λήθαργο πολλών δεκαετιών ,ούτε βέβαια ποιος θα είναι…πρόεδρος στο φημολογούμενο “κόμμα στρατιωτικών” που κάποιοι επιχειρούν να “στήσουν”. 

Το πρόβλημα των στρατιωτικών είναι η εξασφάλιση μιαςαξιοπρεπούς διαβίωσης ,μετά από την διαρκή μάχη επιβίωσης στην οποία τους έχουν καταδικάσει τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι συζητήσεις και τα σενάρια περί “στρατιωτικού κόμματος”, αποδεικνύει απλά ότι όσοι έχουν ρόλο στον χώρο της ΄Αμυνας, όπως οι “θεσμικοι απόστρατοι” και οι πολιτικοί …είναι αλλού!

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από κόμματα που θα θυμίζουν συντεχνιακά σωματεία, αλλά από πολιτικούς σχηματισμούς που θα έχουν να καταθέσουν ρεαλιστική,πειστική και γρήγορα υλοποιήσιμη πρόταση συνολικής ανασυγκρότησης της χώρας. 


Ποια κοινωνική τάξη πιστεύει ότι μπορεί να λυθεί μόνο το δικό της πρόβλημα; 

Καμία. Οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν σιγά ,σιγά ότι η κρίση όλους τους αφορά και όλους θα τους καταστρέψει. Η μέχρι τώρα επιτυχημένη ομολογουμένως προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης ,σύντομα θα καταρρεύσει ,αφού κανείς δεν θα έχει μείνει αλώβητος. 

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς και στο χώρο των στρατιωτικών ,εν ενεργεία και απόστρατων, θεσμικών ή μη. Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να αντιμετωπίσουν την κρίση ενωμένοι. 

Όσο για κάποιους απόστρατους που φαντασιώνονται τον εαυτό τους ως “πρόεδρο” πολιτικού κόμματος καλό θα είναι να προσγειωθούν σύντομα στην σκληρή πραγματικότητα και να κατανοήσουν ότι αναζητούμε πολιτική εφαρμόσιμη κι όχι “πειραματικά” κόμματα δεκανίκια .....που μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς απέτυχαν παταγωδώς. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου