Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Το χρέος είναι μη βιώσιμο, χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού»


undefinedΜε αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών ο υπεύθυνος Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δις ευρώ. 
Η άνοδος του δημοσίου χρέους είναι εντυπωσιακή και εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για την κοινωνική συνοχή. 
Με κριτήριο τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, το δεύτερο κούρεμα του κρατικού χρέους τον Δεκέμβριο 2012, συνέβαλε στη μείωσή του κατά 38 δις ευρώ. 
Παράλληλα, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο θριαμβολογούσε για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό το πρώτο τρίμηνο του 2013. 
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ακόλουθο καίριο ερώτημα: 
Πως εξηγείται το φαινόμενο, το χρέος να κουρεύεται 38 δις ευρώ, ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του 2013 να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, και παρ’ όλα αυτά, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το δημόσιο χρέος να σημειώνει επιπρόσθετη αύξηση 29,1 δις ευρώ (309,4-280,3=29,1);

Η «Νέα ΜΕΡΑ», επανειλημμένως, έχει καταγγείλει τον κ. Στουρνάρα και το επιτελείο του για μαγείρεμα των δημοσιονομικών στοιχείων. 
Ο Σεφ μπέρδεψε τις συνταγές....
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το πρώτο κούρεμα τον Δεκέμβριο 2011, οδήγησε στην ελάττωση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης κατά 106 δις ευρώ. 

Δηλαδή, τα δύο κουρέματα συνέβαλαν στην μείωση του χρέους κατά 144 δις ευρώ (106+38=144), τα χαράτσια στην κινητή και την ακίνητη περιουσία των πολιτών πολλαπλασιάζονται, ο προϋπολογισμός λέγεται ότι παρουσιάζει πρωτογενή πλεονάσματα, και παραδόξως, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 η επιπρόσθετη αύξηση του χρέους ανήλθε σε 29,1 δις ευρώ;

Η λανθασμένη οικονομική πολιτική των μνημονίων, η ανεπάρκεια του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η κυβερνητική μυστικοπάθεια αναφορικά με τη σύναψη των συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) και η καταφανής χάλκευση των δημοσιονομικών στοιχείων, συγκλίνουν στη θλιβερή διαπίστωση ότι το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμοκαι άρα οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου