Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ.Το κουμπί το κρατάτε στα χέρια σας Τολμήστε

Σας διαβάζω σχεδόν καθημερινά. 

Πολλές φορές νιώθω αμήχανα, νιώθω να φεύγει το χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Νέοι άνθρωποι,οι περισσότεροι μορφωμένοι και σχεδόν όλοι καλλιεργημένοι, με το μικρό ή μεγάλο του δράμα ο καθένας. 

Με τα όνειρά του σε καταστολή και τη ζωή του ποδοπατημένη από τον οδοστρωτήρα των μνημονίων και τη σκουριά της ανεργίας.
Σας έχω ξαναπεί, θα βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας, σαν ένας από εσάς, από επιλογή και όχι από ανάγκη. 

Από σεβασμό και όχι από φόβο.Δεν ταιριάζει στους νέους ανθρώπους ο φόβος. Δεν τους ταιριάζει η απελπισία και η χαμένη ελπίδα.

Η ελπίδα είστε εσείς και θα είστε όσα μνημόνια κι αν έρθουν, όσοι Σαμαροβενιζελοκουβελοστουρνάρες και αν προκύψουν. Στο χέρι σας, ναι στο χέρι, μα κυρίως στην ψυχή σας, είναι να μην προκύψουν άλλοι.

Ξαφνιαστήκαμε, σαστίσαμε όλοι με ό,τι μας προέκυψε, το συνειδητοποιήσαμε αργά, δεν προλάβαμε να στήσουμε άμυνες στο κακό και προπαντός τους αφήσαμε να πάρουν κεφάλι. 

Τους επιτρέψαμε να πιστεύουν και να αισθάνονται οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Είναι όμως; Ή μόνο, μέσα στον τεράστιο φόβο τους, αλυχτάν σαν τα σκυλιά για να μας μεταδώσουν τη δική τους ανασφάλεια, τη δική τους φοβία;

Κι εσείς, με τα νιάτα και τη φρεσκάδα σας, με το μέλλον προκατακτημένο, με τις τεράστιες εξειδικευμένες γνώσεις, εσείς που μπορείτε να καθηλώσετε θηρία της παγκόσμιας σκέψης φοβάστε;

Μήπως να το ξανασκεφτόσαστε; Να δίνατε στον εαυτό σας την ευκαιρία να νιώσει κυρίαρχος στο παιχνίδι και όχι πιόνι των ορέξεων κάθε τυχάρπαστου απατεωνίσκου;

Γιατί ο κυρίαρχος είστε εσείς!

Ξόρκι στο φόβο σας και πρόταση- προτροπή ταυτόχρονα, για να πάρει μορφή και σχήμα όλη αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια της διαχείρισης του Ημερολογίου, οργανωθείτε σε ομάδες και ορίστε τόπους συνάντησης στις μικρές πλατείες, στις γειτονιές. 

Γνωριστείτε μεταξύ σας, συζητείστε ζωντανά και ξορκίστε τον φόβο. Μην περιμένετε άλλο. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και το κουμπί το κρατάτε στα χέρια σας. Φοβούνται πως θα το πατήσετε.

 Επιβεβαιώστε τους φόβους τους. Τολμήστε.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου