Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πλήρωσε πάλι ηλίθιε.....

Αφού κάνατε μάγκες τους Γερμανούς και τους Κινέζους με τις εισαγωγές των πάνελ και τώρα ο λογαριασμός στους Έλληνες , είτε αυτοί είναι καταναλωτές ,είτε επενδυτές.

Λόγω του ελλείματος στο τέλος ανανεωσίμων πηγών ενέργειας αυτό από 9,32 ευρώ η μεγαβατώρα πρέπει να πάει 24,3 ευρώ!!!

Λοιπόν δέστε ποιές είναι οι πιθανές λύσεις .

Η πρώτη είναι να επεκταθεί η έκτακτη εισφορά των φωτοβολταϊκών και στο ειδικό πρόγραμμα που ισχύει για τις στέγες. Η δεύτερη είναι να υπάρξει ρύθμιση/ κούρεμα –το λεγόμενο new deal– για τις ταρίφες που λαμβάνουν τα ήδη λειτουργούντα φωτοβολταϊκά και τα οποία έχουν υπογράψει συμβάσεις με το κράτος. 

Η τρίτη να μπεί στους λογαριασμούς των νοικοκυριών .

Το κράτος dealer ξανακτύπησε , λόγω βλακείας  ή δόλου και φυσικά ο λογαριασμός πάλι στον λαό.

paragoume.wordpress.com

Βλακεία είπες; Διάβασε παρακαλώ: Πράσινη Ανάπτυξη – ο ορισμός της διαπλοκής!.........

  • undefinedΤον Μάρτη του 2009 ιδρύεται το fund (private equity για την ακρίβεια) “ethos”. Στον στρατηγικό σχεδιασμό βρίσκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου. Το fund αυτό επενδύει στην “Πράσινη Ανάπτυξη”.

    Λίγες ημέρες μετά, ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου σε μία ενθουσιώδη παρουσίαση, αποκαλύπτει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της χώρας. Λέγεται “Πράσινη Ανάπτυξη” και το παρουσιάζει ως πανάκεια που θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την μπίζνα του αδελφού του δηλαδή, την έκανε εθνική πολιτική.

    Τώρα ενημερωνόμαστε πως και ο άλλος αδελφός, ο Νίκος Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ το 2009 ενεπλάκει στην “πράσινη ανάπτυξη” μέσω εταιρειών που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.

    Πακτωλοί χρημάτων άρχισαν να ρέουν με διαδικασίες fast track στις λεγόμενες “πράσινες επενδύσεις” την ίδια στιγμή που η αγορά καταστρεφόταν από την έλλειψη ρευστότητας. Για κάθε μία θέση εργασίας της “πράσινης ανάπτυξης”, χάνονταν 99 (!!) θέσεις από την πραγματική αγορά.

    Ανεμογεννήτριες άρχισαν να φυτρώνουν ακόμα και σε μέρη που είχαν κριθεί αναδασωτέα. Χωρίς κανείς από τους “ευαίσθητους” να αρθρώσει λέξη.

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ άρχισαν να καλπάζουν αφού η εταιρεία υποχρεούτο να αγοράζει ρεύμα από τους νεόκοπους επενδυτές εως και 5 φορές ακριβότερα! Μετακυλίοντας το κόστος εκβιαστικά στα νοικοκυριά.

Εάν υπήρχε η έννοια “πολιτικός βαμπιρισμός” θα ταίριαζε ξεκάθαρα στην περίπτωση της “πράσινης ανάπτυξης”. Έπεσαν σε μία χώρα και αφαίμαξαν αναιδώς κάθε σταγόνα που θα μπορούσαν να αφαιμάξουν. Επειδή ο όρος είναι αδόκιμος, θα πούμε απλώς ότι έχουμε τον ορισμό της”διαπλοκής”.

Γράφαμε:
Πάνω, σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Κάτω, το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες

Κανείς δεν καταλάβαινε τι μύγα τσίμπησε τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2009 τον Μάρτιο έκανε αυτό  το “πράσινη ανάπτυξη” κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του. Κανείς δεν κατάλαβε πως είναι δυνατόν να συναντιέσαι με τον Πούτιν και αντί να μιλάς για την χώρα σου, να προσπαθείς να του πλασάρεις την πράσινη ανάπτυξη. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να δολοφονείται η πραγματική οικονομία λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται δις με διαδικασίες εξπρες σε επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από “επενδυτες” πράσινης ανάπτυξης σε πολλαπλάσιες τιμές. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξήθηκαν ραγδαία και όλοι πληρώναμε την “πράσινη ανάπτυξη” από το υστέρημα μας.

Όταν αποκαλύφθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2009 ιδρύθηκε το περιβόητο Private Equity που επένδυσε εκατομμύρια στην “πράσινη ανάπτυξη”, στον στρατηγικό σχεδιασμό του οποίου συμμετείχε ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι καταλάβαμε… Η δικαιοσύνη πότε;

Εδώ και δύο χρόνια, είμασταν μεταξύ των ελαχίστων (όπως ο συμπολεμιστήςΑρχαιοπτέρυγας) που αποκαλύπταμε την πράσινη απάτη. Το μέγα σκάνδαλο, εφάμιλλο του μνημονίου. Σκάνδαλο θεσμοθετημένο, με νομική κάλυψη που αποτελεί την μεγαλύτερη ληστεία του Ελληνικού λαού προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων με την άμεση εμπλοκή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Και εδώ η φρέσκια είδηση για τον Νίκο Παπανδρέου από το Moneypro.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις δουλειές του Νίκου Παπανδρέου στην περίοδο πρωθυπουργίας του αδελφού του Γιώργου. Από το πουθενά, λίγους μήνες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Νίκος Παπανδρέου παρουσίασε δια μέσω του στενού του φίλου Τζιώτη το think tank με την επωνυμία “Green Tank”. Σε αυτήν την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αλάτσι πίσω από το Χίλτον, ο Νίκος Παπανδρέου είχε επιλέξει να μην παραβρεθεί. Κι αυτό διότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται όταν κάποιος είναι στην αφάνεια. Όμως το περίγραμμα αυτής της προσπάθειας που αποδόθηκε από τον Τζιώτη – ένα …ελαφρύ στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης που μάλιστα είχε θέσει και υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κίνηματος!- υπήρξε αυτό που αργότερα είδαμε να υιοθετείται ως κυβερνητική πολιτική. Η περίφημη δηλαδή πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την παρουσίαση αυτή, πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι. Τα αρχικά μέλη του Green Tank κατάλαβαν που πήγαινε η δουλειά (ή πιο σωστά οι δουλειές) και ο Νίκος Παπανδρέου ακολούθησε τον δικό του, μοναχικό δρόμο του κέρδους. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ο πολυτελής βίος του, με τις συνεχόμενες ολόκληρο το καλοκαίρι διακοπές στα νησιά της χώρας αλλά και η μετακόμιση του από τα φτωχά Βριλλήσια στην Εκάλη.

Μέσα από ένα πλέγμα συνεργαζόμενων με τον ίδιο εταιρειών, ο Νίκος Παπανδρέου αρχικά από ένα γραφειάκι στη Συγγρού και κατόπιν από την Κηφισιά όπου μετέφερε τις δραστηριότητες του, επιχείρησε να κάνει τις πράσινες δουλειές πραγματικότητα. Κύριο όχημα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η εταιρεία Solar Cells του Δ. Παναγάκου. Μια εταιρεία με δραστηριότητα στην ηλιακή ενέργεια,  η οποία ξαφνικά βρέθηκε να σαρώνει στον διάβα της ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Πέντε σχήματα μπήκαν στο ενεργειακό fast truck με την εταιρεία Παναγάκου να σαρώνει. Την ίδια στιγμή πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν καθημερινά τον Νίκο Παπανδρέου να μπαίνει στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας στην Κηφισιά και ακόμα περισσότεροι έχουν να λένε πως ο αδελφός του πρωθυπουργού ουσιαστικά εργαζόταν σε αυτήν την επιχείρηση. Άλλοι πιο καχύποπτοι ή υποψιασμένοι τον θεωρούσαν κι ως αφανή μέτοχο.

Μεγάλο στοίχημα πάντως τόσο της Solar Cells όσο και του Νίκου Παπανδρέου υπήρξε το project HELIOS. Η ενεργειακή διασύνδεση δηλαδή της Ελλάδας με τη Γερμανία . Με την ήττα του ΠΑΣΟΚ όμως το έργο ενταφιάστηκε. Βέβαια αυτό είχε ήδη γίνει κι από πριν καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν εργάστηκε ως όφειλε με σοβαρότητα. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός πως σύμβουλοι σε τεχνικά ζητήματα για το εν λόγω έργο μπήκαν εταιρείες τις οποίες η ενεργειακή πιάτσα γνώριζε πως είχαν στενές σχέσεις με τον Νίκο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η γερμανική εταιρεία Fichtner. 

Μια εταιρεία που ο Νίκος Παπανδρέου συναντούσε συχνά σε διαμέρισμα που διατηρεί η οικογένεια του στο Λονδίνο και δει στην περιοχή Knightsbridge. Όμως αυτές οι συναντήσεις είναι ένα άλλο θέμα.Με αυτά και με άλλα πάντως τα ενεργειακά όνειρα του …πρίγκηπα Νικόλαου (ή Τρότσκι κατά τους φίλους του) ενταφιάστηκαν λόγω της πορείας του ΠΑΣΟΚ. 

Οι φίλοι όμως που ο Νίκος Παπανδρέου όπως ο Δημήτρης Παναγάκος παρέμειναν. Όπως στο υπουργείο Περιβάλλοτνος παρέμειναν πολλά στελέχη της πασοκικής περιόδου. Το θέμα τώρα είναι να δούμε εάν οι εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις θα οδηγήσουν τον κ. Παπανδρέου στην ανάκαμψη των επιχειρηματικών ενδιαφερόντων του.

 Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην μείνει και άνεργος ο άνθρωπος. Εξάλλου και τα βιβλία δεν πουλάνε όπως παλιά…

Και τώρα διαβάστε κύριοι εισαγγελείς:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

Η πράσινη απάτη: Εγκαταλείπονται οι ανεμογεννήτριες την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έδωσε πακτωλούς χρημάτων στις “οικογενειακές” πράσινες Business οδηγώντας την πραγματική οικονομία στην αυτοκτονία.

Ο κύριος Μυτιληναίος, χορηγός στα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου. Σύμπτωση θα είναι η προνομιακή του μεταχείριση…

Broker ή Dealer;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Ποντάρισμα” μαμούθ 10 δις Ευρώ στην ισοτιμία του Ευρώ με διαχείριση της εταιρείας UNIGESTION στην οποία ο αδελφός του πρωθυπουργού βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό.

Η απίστευτη εξαπάτηση του Ελληνικού λαού για τις “πράσινες θέσεις εργασίας”. Δείτε τα συντριπτικά στοιχεία…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του…

Τα καθάρματα της πράσινης απάτης: Εξαπάτησαν τον κόσμο με τα φωτοβολταϊκά την ώρα που οδεύουμε σε επισιτιστική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου