Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Συρία απέναντι στα αμερικανικά F-16.

Η Ρωσία απαντά στην απόφαση της Δύσης να εφοδιάσει με βαριά όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες με των γνωστό ρωσικό "απόλυτο" τρόπο: Στέλνει ένα ολόκληρο τάγμα πεζοναυτών, επιπλέον των δυνάμεων που έχει αναπτύξει τώρα στην Συρία, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο: Για πρώτη φορά ανακοίνωσε η Μόσχα ότι στέλνει αεροπορικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος!
Σύμφωνα με δήλωση του ....
....αναπληρωτή διοικητή της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχου Vladimir Gradusov, η Ρωσία στέλνει αεροπορικές δυνάμεις στην Συρία για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης!
Το θέμα είχε τεθεί και πέρσι, αλλά δεν είχε ληφθεί απόφαση. Φυσικά πρόκειται για μία απάντηση στη no-fly-zone που σκέπτονται να αναπτύξουν οι ΗΠΑ ή/και το ΝΑΤΟ στην ανατολική Συρία, αλλά και στην δύναμη μαχητικών F-16 που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στην Ιορδανία.
Η παρουσία ρωσικών μαχητικών στο συριακό έδαφος φυσικά αποτελεί έναν καινούριο ισχυρό "χαρτί" στην συριακή ρουλέτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναπτυχθούν μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 ή Su-30 φωτό) στην αναβαθμισμένη έκδοση και κλειστής υποστήριξης Su-25 Frogfoot, ενώ αναμένεται η έλευση του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" με τα Su-33 και τα Su-25.
Να σημειώσουμε ότι η αιτιολογία είναι "Προστασία των Ρώσων πολιτών" που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας σκοπός για εκκένωση της Συρίας.
Επίσης στέλνονται και δύο αποβατικά με επιπλέον 600 πεζοναύτες. Πρόκειται για τα πλοία που ήδη βρίσκονται στην περιοχή από τα μέσα Μαϊου, και αποτελούν μέρος της μόνιμης ναυτικής ρωσικής ναυτικής δύναμης που περιπολεί στην Α.Μεσόγειο. Η απόσταση από την Συρία καλύπτεται εντός ολίγων ωρών.
Σύμφωνα με το Interfax τα δύο πλοία που κατευθύνονται στην Συρία είναι το μεγάλο αποβατικό Nikolai Filchenkov και το καταδρομικό Ναύαρχος Kulakov, το καθένα μεταφέρει από 300 πεζοναύτες, με υποστήριξη από 20 άρματα μάχης και 15 ΤΟΜΑ
Έτσι ο πτέραρχος Vladimir Gradusov δήλωσε "Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Ρώσους πολίτες στην εμπόλεμη ζώνη, θα τους υποστηρίξουμε αν χρειαστεί".
Όταν ρωτήθηκε για την αποστολή αεροπορικής δύναμης στη Συρία, για το αν θα προστατέψει την αποβατική δύναμη απάντησε, "Θα δράσουν όπως διαταχθούν".
'Ηδη οι Ισραηίνοί εμφανίζοντα θορυβημένοι: "Εάν χτυπηθεί έστω ένας Ρώσος στρατιώτης από "κατα λάθος" δυτικό χτύπημα σε κάποια επέμβαση αυτό θα δώσει την δικαιολογία για την ανάπτυξη περισσότερων ρωσων στρατιωτών στην πολύπαθη χώρα" αναφέρει δημοσίευμα του debka.
Συν τοις άλλοις η World Tribune η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η αξία της Συρίας είναι ότι αποτελεί "προκεχωρημένο φυλάκιο" καθότι το σιιτικό τόξο από Λίβανο μέχρι Ιράν προστατεύει την "κοιλιά" της Ρωσίας στον Καύκασο όπου ζουν σουνιτικοί πληθυσμοί.
Εάν το τόξο σπάσει αυτοί οι πληθυσμοί θα ενωθούν με σαλαφιστικά σουνιτικά καθεστώτα, τα οποία θα προκαλούν ζημιές στη ρωσική επικράτεια με την ενίσχυση Τσετσένων αυτονομιστών-εξτρεμιστών, σε μια περιοχή όπου διέρχονται πολλοί αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου.

Αλλώστε αυτός είναι ο στόχος της Δύσης, και για αυτό ξεκίνησε η ιστορία αυτή, με τελικό σκοπό τον γεωπολιτικό φυλακισμό της Ρωσίας, και την επιβίωση του αμερικανικού imperium για άλλα 100 χρόνια...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου