Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η θεωρία των 3 άκρων (Τράπεζες, Ελίτ, MEDIA)

 «Η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή», είπε χθες ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του…

Θα συμφωνήσουμε μαζί του….Αρκεί να αναφέρεται και στη βία των Τραπεζιτών….Στη βία που 
ασκούν έχοντας ήδη αποζημιωθεί (ανακεφαλαιοποιηθεί sic) για τις επισφάλειες που χορήγησαν τόσα χρόνια, χωρίς να λογοδοτήσουν πουθενά…

Σε αυτή τη βία που ασκείται απρόσκοπτα, στους ευεργέτες των πιστωτικών ιδρυμάτων.. Γιατί χωρίς τις θυσίες των δανειοληπτών σίγουρα θα είχαν χρεοκοπήσει…
Αρκεί να περιλαμβάνει η αναφορά του τη βία των εφοπλιστών και της επιχειρηματικής ελίτ, την οποία η Κυβέρνηση υπηρετεί 
πιστά….Σε αυτούς που μειώνουν κατά το δοκούν, μισθούς και θέσεις εργασίας….

Στη βία που ασκείται σε κάθε γηγενή πληθυσμό που αρνείται τις μπουλντόζες και τη καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής του, επειδή η εκάστοτε Κυβέρνηση κάνει εκδουλεύσεις σε καναλάρχες….

….Στη βία των επίπλαστων διλλημάτων που μας κυβερνούν από το 2010….Στη βία της φτώχειας και της πτώχευσης, των άδειων ραφιών των σούπερ μάρκετ και της μάσκας της σωτηρίας του ευρώ….

Είναι μονόδρομος να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους Τραπεζίτες, τώρα που σώθηκαν οι Τράπεζες…Παραβίασαν σωρεία νόμων που τους επέβαλλε να επιστρέψουν χρήματα, που πήραν με τη μορφή εγγυήσεων και ουδέποτε τήρησαν…

Είναι μονόδρομος οδηγήσει στη Δικαιοσύνη καναλάρχες, που έσπειραν και σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις….

Είναι μονόδρομος οδηγήσει στη Δικαιοσύνη εφοπλιστές και επιχειρηματίες ,που ενώ μπορούν δεν πληρώνουν με χίλια δύο τερτίπια….

Είναι μονόδρομος να ανοίξει τα μάτια του και να απεγκλωβιστεί από τις ανόητες θεωρίες εξολόθρευσης πολιτικών αντιπάλων, με καθεστωτικές κραυγές, και να προσπαθήσει έστω και αργά να συμπλεύσει με τις προεκλογικές του εξαγγελίες….

Αν δε το κάνει σύντομα, μπορούμε να φανταστούμε τι τύχη θα έχει στην επόμενη Βουλή το αίτημα για την άρση της ασυλίας του σε πιθανή μηνυτήρια αναφορά….

Αν δε το κάνει σύντομα ότι και να λέει για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη θα πέφτουν στο κενό… Εκεί ακριβώς που έχει οδηγήσει τη Χώρα.

Δ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου