Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Οι αιτίες που η Χρυσή Αυγή «κρατάει» ακόμα γερά.

Παρά την επιχείρηση αποδόμησης, τις φυλακίσεις και τον χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης, σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης παραμένει συσπειρωμένο γύρω από τη Χ.Α. 

Τα ποσοστά 7% και 8% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, χωρίς αναγωγές, σε μια περίοδο που ασκείται τεράστια ψυχολογική πίεση στην κοινή γνώμη, είναι τεράστια και μιλούν από μόνα τους.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ερμηνεία της στάσης σημαντικής μερίδας Ελλήνων πολιτών απέναντι σε αυτό που λέγεται πολιτικό σύστημα, οι οποίοι, παρά τις αποκαλύψεις και παρότι δεν έχουν απολύτως καμία ιδεολογική σχέση, συνεχίζουν να στηρίζουν τη Χ.Α., γιατί προφανώς θεωρούν ότι τα άλλα κόμματα -και ειδικά εκείνα που κυβερνούν- είναι χειρότερα ακόμα και από το κόμμα του προφυλακισμένου κ. Μιχαλολιάκου.

Μερικές από τις -πιθανές- αιτίες:

Πρώτον, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal», αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΝΤ κατά την οποία αποφασίστηκε το πακέτο «διάσωσης» της Ελλάδας, πάνω στο οποίο βασίστηκε το θανατηφόρο για την ελληνική οικονομία και τους Ελληνες πολίτες Μνημόνιο, είπε ότι «η λεγόμενη ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη».

Δηλαδή, το Μνημόνιο που υπέγραψε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ δεν είχε ως στόχο τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να θυσιαστούν η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει αυτό, «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία στην ΕΛ.ΣΤΑΤ., από έναν εγκάθετο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τον υπόδικο κ. Γεωργίου.

Μέχρι στιγμής το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, και εκείνοι που κυβερνούν και εκείνοι που υποτίθεται ότι ασκούν αντιπολίτευση, δεν κάνει τίποτε για να διερευνηθούν οι αιτίες που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο και να βρεθούν αλλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ισα ίσα, ο ΓΑΠ, ως επιβράβευση για το έργο που προσέφερε στους εντολείς του, δίνει διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια και ο κ. Γεωργίου συνεχίζει να προΐσταται της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Δεύτερον, ένα άλλο «σίριαλ» που είδαμε να παίζεται στις οθόνες μας, σε προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, είναι αυτό της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ». Εκεί μια ομάδα πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, και όχι μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου, δρώντας στην ουσία ως εγκληματική συμμορία, έκανε ακριβώς αυτά που έπρεπε για να μην πληρώσει κανείς το τίμημα των παράνομων πράξεών του.

Το λεγόμενο πολιτικό σύστημα αντέδρασε και παρέπεμψε μόνον τον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν τελικά θα τιμωρηθεί ή όχι.

Πάντως, οι μήνες περνούν και μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους από τους εγγεγραμμένους στη «λίστα Λαγκάρντ», τη στιγμή που άλλα κράτη έβαλαν στα ταμεία τους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τις αντίστοιχες λίστες!

Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έγινε ακόμα τίποτα ενισχύει τις υποψίες ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι που συγκαλύπτει το σκάνδαλο και τους ενόχους!

Ο κατάλογος με τις αιτίες είναι μακρύς, όμως θα αναφερθούμε στην 

τρίτη, που είναι χαρακτηριστική.

Ενας από τους ισχυρισμούς των ιδεολογικών καθοδηγητών της Χ.Α. είναι η επιρροή που υποτίθεται ότι ασκούν στην Ελλάδα οι Εβραίοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς, η Ελλάδα... εβραιοκρατείται.

Οταν πριν από μερικούς μήνες ήλθε στο προσκήνιο η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, απαλείφθηκε η πρόβλεψη η οποία τυποποιούσε ως ποινικό αδίκημα τον «εγκωμιασμό», την «κακόβουλη άρνηση» και την «εκμηδένιση» της σημασίας εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, καθώς και των εγκλημάτων ναζισμού.

Τότε, με κινητοποίηση της κυρίας Ρεπούση και άλλων δυνάμεων του... σοσιαλπροοδευτικού σκότους, το άρθρο απαλείφθηκε και παρέμενε ως αξιόποινη πράξη μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στους αρνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση της Χ.Α. για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Μενίδι, να συγκεντρώσει χιλιάδες αγανακτισμένους Ποντίους, ίσως περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση στην Ελλάδα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό κράτος λίγους μήνες μετά έδωσε άδεια να μετατραπεί σε μουσείο το σπίτι του δασκάλου του Χίτλερ, διεστραμμένου φονέα Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη!

Αυτές είναι μόνο τρεις από τις αιτίες που ρίχνουν νερό στον μύλο της Χ.Α., με τους Ποντίους να περιμένουν να δουν αν το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επαληθεύσει τους ιδεολογικούς καθοδηγητές των Χρυσαυγιτών!

Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου