Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Μέρκελ επιβεβαίωσε το έγκλημα Παπανδρέου – Προβόπουλου. Αυτό που αποκαλύψαμε τον Φλεβάρη του 2010…

20131227-091452.jpgΗ αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Le Monde», πριν από λίγες ημέρες, ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, τότε θα ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.

Η αποκάλυψη του Ολυμπία στις 16 Φεβρουαρίου 2010. Διαβάστε την με προσοχή, θα εκπλαγείτε.

Σκέψεις μιας Κυριακής (οδεύοντας στην εξέγερση) – μέρος 2ο: Πως η Ελλάδα κλώτσησε μια μοναδική ευκαιρία…

..αλλά τίποτα δεν τελείωσε.

Γράφει ο Ρήσος
Στο προηγούμενο  άρθρο υποσχέθηκα ότι θα εξηγούσα το γιατί χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία της χώρας των τελευταίων 75 ετών. Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα είχε θέση ισχύος..
.. Ναι θέση απίστευτη ισχύος αν υπήρχαν  γνώση, θέληση και σιδερένια νεύρα. Η εξήγηση.
Όλη την εβδομάδα τα ΜΜΕ , οι τράπεζες , οι πολιτικοί, όλου του κόσμου είχαν τα μάτια τους στραμμένα σ’ εμάς. Αγωνιούσαν να δουν πώς η μικρή αυτή χωρά θα χειριζόταν τα οικονομικά της γιατί από το αποτέλεσμα εξαρτιόταν το οικονομικό σύστημα της υφηλίου.
Ναι όλης της υφηλίου.
Εάν η Ελλάδα δήλωνε πτώχευση την πρώτη μέρα το εύρο θα έπεφτε κατακόρυφα.
Γερμανικές , Γαλλικές και Αγγλικές τράπεζες θα έβλεπαν σε μια νύχτα τα χαρτοφυλάκια τους Ελληνικών ομολόγων να έχουν ζημία 400 δις. Η ζημία θα ήταν τόσο μεγάλη που μαζί με την κατάρρευση του εύρο το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα κατάρρεε. 
Η μπάλα μετά θα έπαιρνε το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και η ύφεση θα ήταν βαθύτατη. Κατά συνέπια τα αμερικανικά ομολόγα θα έχαναν την άξια τους και οι κινέζοι θα είχαν 1,8 τρις δολάρια ομολόγα για κουρελόχαρτα.. η Ελλάδα η μικρή μας Ελλάδα  μπορούσε θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση και απρόβλεπτες κοινωνικές αναταράξεις..
Στα αγγλικά λένε «too big to fail». Ποτέ μα ποτέ δεν είχε η χωρά μας τόσο δύναμη..
Το σενάριο έπρεπε να είχε παιχτεί διαφορετικά. Έπρεπε να μην πάνε πουθενά. Να έρθουν οι άλλοι εδώ.
Ίσως θα φάνει κωμικοτραγικό η εκτός πραγματικότητας αυτά που θα πω αλλά αν θέλεις να παίξεις με τα μεγάλα παιδιά και όχι με το κουβαδάκι στην άμμο το παιχνίδι έπρεπε να είχε παιχτεί κάπως έτσι.
Παίρνεις τηλέφωνο Σαρκάζι, Μέρκελ, Όμπαμα . τους αναφέρεις ότι αύριο κάνεις παύση πληρωμών διότι τα ταμεία είναι άδεια. Τους ενημερώνεις ότι αν δεν δώσουν εγγυήσεις για 50 δις ο καθένας  δεν υπάρχει άλλη επιλογή από παύση πληρωμών. Εκεί πρέπει να κρατήσεις άμυνα και να βάλεις ακόμα και την ζωή σου σε κίνδυνο ( γι’ αυτό είσαι και πρωθυπουργός) και δεν κάνεις πίσω.
Μετά τους διαβεβαιώνεις ότι όλα θα αποπληρωθούν στην δραχμή με ένα μονό όρο.
Ότι από αύριο μέχρι να τους ενημερώσεις η Ελλάδα θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο και δεν θέλουμε να δούμε Τουρκικό καράβι τρία χιλιόμετρα από τις ακτές τους ούτε ένα αεροπλάνο πάνω από τα νησιά μας. Παράβαση του όρου, δηλώνουμε παύση πληρωμών.
Αν νομίζετε ότι είναι όνειρα θερινής νύχτας ο Όμπυα έκανε ακριβώς το ίδιο όταν οι κινέζοι, οι μεγαλύτεροι δανειστές των ΗΠΑ πήγαν να φέρουν αντιρρήσεις στην έκδοση των $800Δις  το τέλος του 2008 όταν έπεφτε το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα.
Θα μου πείτε  αυτή είναι η Αμερική. 
Και όμως για μια εβδομάδα ήμασταν εξίσου ισχυροί.
Αλλά εμείς έχουμε τον Γιώργο.
********************************************************

Σκέψεις μιας Κυριακής (οδεύοντας προς την εξέγερση)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 15, 2010
(σσΟ: Διαβάστε το μέχρι τέλους για να δείτε τις επερχόμενες εξελίξεις, όπως εμείς αναμέναμε τις σημερινές λόγω του συγγραφέα)
Γράφει ο Ρήσος
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ακατανόητη.
«Spreads, ΔΝΤ, ΕΕ, ευρώ , τράπεζες., συντάξεις, αποδείξεις, απεργίες, εξοπλιστικά, φρεγάτες, εθνική κυριαρχία, δείκτες, ΝΙ, Goldman Sachs, μετρά, καύσιμα, Γερμανούς, Γάλλους, Dow Jones, Economist, Guardian, FT, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,
«Τι γίνετε; Γιατί όλη αυτή η φασαρία ;
Έτσι την Κυριακή το πρωί έγραψα τις σκέψεις μου πίσω από μια χαρτοπετσέτα και τώρα θέλω να τις μοιραστώ.. για να ξελαφρώσω..
Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σήμερα έχω αρκετά ερωτηματικά…
Υπάρχει όντως κρίση;
Γιατί η Ελλάδα;  Είναι η κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί  αυτή την «κρίση»;
Τι θα είναι το σενάριο η σενάρια από εδώ και εμπρός;
ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΙΣΗ;
Στη πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι υπάρχει όντως κρίση αλλά είναι παγκόσμια.. Όλο το τραπεζικό και οικονομικό θαύμα του δυτικού κόσμου φτιάχτηκε πάνω στην άμμο. Τα λεφτά που εκδώσαν όλες αυτές οι χώρες δεν είχαν κανένα  αντίκρισμα στον πλούτο τους – φυσικό η διανοητικό .
Η Αμερική πχ τυπώνει λεφτά δίνοντας ένα ομόλογο στην Federal Reserve Bank των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άφθονο αυτό χρήμα γίνετε ομολόγα η μετοχές και κυκλοφορεί στην αγορά ( χαμηλά επιτόκια).
Ξαφνικά με την κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων στην Αμερική χάθηκαν λεφτά από το σύστημα.. αντί να εξαφανιστούν οι τράπεζες που δώνανε τα δάνεια τα κράτη γύρισαν και δανειστήκαν περισσότερα για να σώσουν τις τράπεζες. Μ’ αυτή την κίνηση τα περισσότερα κράτη έφτασαν τα όρια όπου τα κρατικά χρέη δεν καλύπτονται από μελλοντικά έσοδα φόρων.. στη πραγματικότητα τα κράτη έγιναν η επόμενη φούσκα.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ;
Μέσα σ’ αυτό το φορτισμένο κλίμα των διεθνών αγορών κάναμε το πρώτο και μάλλον θανάσιμο λάθος.
Ο πρωθυπουργός της χωράς ΕΙΠΕ «είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας».¨
Όλοι περίμεναν –ιδίως μετά το Dubai- το επόμενο κανόνι. Με την παραπάνω φράση τα μάτια όλων στραφήκαν στην Ελλάδα – αν και  όπως γνωρίζομαι πλήθος χωρών έχουν το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα.
Με πια λογική κάνεις αυτή την διάγνωση ΔΗΜΟΣΙΑ σένα τέτοιο κλίμα;
«Εάν ξέρεις τις επιπτώσεις τότε δεν νοιάζεσαι για την χώρα. Εάν δεν ξέρεις δεν πρέπει να είσαι πρωθυπουργός.»
Συνεχίζει την κατηφόρα   κάνοντας τα πράγματα χειρότερα λέγοντας ότι η αιτία που έχουμε έλλειμμα είναι ότι είμαστε μια  αλλοιωμένη χώρα η ότι υπάρχει διαφθορά. Χειρότερο πράγμα δεν μπορεί να  ειπωθεί από ένα πρωθυπουργό δημόσια  για την χώρα του όποια και να είναι η αιτία. Δεν ξέρει ότι funds που διαχειρίζονται συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν υποχρέωση να πουλήσουν σ όποια τιμή  εάν πει κάποιος την λέξη διαφθορά;
Και αντί να επανορθώσει κάνει το κλίμα ακόμη πιο χειρότερο με τις ψεύτομαγκιές «οι αγορές μετά την πολιτική» κάτι που λες μόνο όταν δεν χρωστάς.
Και αντί να επανορθώσει συνεχίζει και γυρίζει και «βρίζει»  τους ευρωπαίους και την προηγούμενη κυβέρνηση σαν ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο.
Ότι χειρότερο.. οι αγορές όσο παράξενο και να ακούγετε θέλουν αρχηγούς και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κρίση ακόμη πιο δυνατούς αρχηγούς.. απεχθάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Θέλουν πυγμή και αρχοντιά όχι κατινιές και επίπληξη σε τρίτους.. Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά σύντομα.
Και τέλος για να αισθανθεί δυνατός φέρνει το ΔΝΤ. Απίστευτο. Δεν γνωρίζει τον χαρακτήρα του Έλληνα. Δεν έχει αίσθηση της ιστορίας μας.
Όσο ο κύριος Παπανδρέου θα διαχειρίζεται την τύχη της χώρας τα προγνωστικά είναι άσχημα.. Δεν έχει ούτε τον χαρακτήρα αλλά ούτε  και τις γνώσεις για να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Δεν έχω ιδέα ποιος η τι θα μας σώσει εδώ που φτάσαμε αλλά σίγουρα όχι η τωρινή κυβέρνηση.
Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα είχε θέση ισχύος.. Ναι θέση ισχύος αλλά ούτε το κατάλαβε κάνεις ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κρίμα γιατί χάσαμε την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων 75 ετών. Αυτό σε άλλο άρθρο.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ;
Πριν γράψω για το μέλλον της χωράς παραθέτω παρακάτω τα πιστεύω μου για την χωρα και τον λαό της.
Πρώτα από όλα  μιλάμε για μια χωρα που υπάρχει για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και όταν οι άλλες σβήσουν.. είναι το πεπρωμένο και τίποτα δεν θα το αλλάξει.
Μιλάμε για ένα λαό που ίσως είναι ο μόνος στην γη που όταν μεθύει γελάει -η ψυχή του είναι φτιαγμένη από φως ( άλλο αν οι συνθήκες του έβαλαν ένα περιτύλιγμα, μια φλούδα και  έμαθε να προσποιητέ το άτομο της ύλης και της απληστίας). Η φιλοξενία δεν πηγάζει από απληστία και αγάπη για την ύλη. Το φιλότιμο αν το κεντρίσεις βγαίνει στην επιφάνεια γιατί υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει.
Ζούμε σε μια φύση που τα έχει όλα.. θάλασσα, βουνό, κάμπους.. μια φύση φτιαγμένη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ ( δεν υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά, ψάρια, έντομα, εκτός από κανένα φίδι και σκόρπιο)
Αν δεν ήμουν Έλληνας θα ήθελα να ήμουν. Πραγματικά
Όπως βλέπετε δεν ασπάζομαι την τωρινή η μοντέρνα άποψη του Έλληνα. Αυτό είναι ένα αποκριάτικο κοστούμι που του φορούν αυτοί που θέλουν να τον ξεφτιλίσουν. Σε μεγάλες κρίσης όπως αυτή που θα περάσουμε η πραγματικά ελληνική ψυχή θα δράσει.
Γιατί όλοι αυτή  η προσωπική εξομολόγηση για τα πιστεύω μου;  Γιατί η πρόγνωση για το τι θα εξακολουθήσει βασίζετε στην παραπάνω άποψη.
Το ΔΝΤ θα έρθει και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί από το 1947. Και ο κύριος Παπανδρέου που τους έφερε θα ακολουθήσει τις συνταγές της κατά γράμμα. Οι συνταγές αυτές θα έχουν τα έξεις αποτελέσματα – αν ο κόσμος τις επιτρέψει..
Πρώτα θα αρχίσουν οι απεργίες.
Μετά θα αυξηθεί η ανεργία
Εργασιακά δικαιώματα θα διαλυθούν
Συντάξεις θα πέσουν και τα γεροντάκια θα ζητιανεύουν
Οι μετανάστες θα αρχίζουν αγριότητες
Οι αμυντικές δαπάνες θα πέσουν
Οι τούρκοι θα μας βρουν αδύνατους
Η χώρα σε κλοιό..
Και εδώ είναι η διάφορα.. ο λαός θα αντιδράσει.. θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη.. τα δεκεμβριανά θα είναι αποκριάτικο πάρτι μπροστά σ’ αυτά που θα συμβούν.. Μέχρι που θα πάει; Κάνεις δεν ξέρει..
Έχω όμως μια αίσθηση.. ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει μια  επανάσταση εναντία ενός συστήματος που διοικεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 350 χρόνια. Όλοι οι λαοί έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος και όλοι περιμένουν την σπίθα.  Πιστεύω ότι σαν χώρα θα ξαναγράψουμε ιστορία και μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τους Έλληνες σαν το λαό που ξαναέδωσε τα φωτά στον κόσμο. Κρίμα που ο κύριος Παπανδρέου ήταν αυτός που το άρχισε.
Η χαρτοπετσέτα  τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου