Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εχει πλέον προχωρήσει σε απελπιστικό βαθμό ο «εκτσογλανι­σμός» της ελληνικής κοινωνίας....

Δεν είναι χώρα αυτή! 

Ρεζίλι έκαναν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσοι απάντη­σαν τον περασμένο μήνα στους δημο­σκόπους του ευρωβαρόμετρου, της δημοσκόπησης που διενεργείται κατ' εντολήν της Κομισιόν και συντο­νίζεται από αυτήν, κάθε Μάιο και κάθε Νοέμ­­­βριο και στις 28 πλέον χώρες - μέλη της ΕΕ. 

Ακούς εκεί μόνο το... 2% (ναι, μόνο το 2%) να χαρακτη­­ρίσει «καλή» την οικονομική κατάσταση της Ελλά­δας και το 98% να τη χαρακτηρίσει «κακή».


Χειρότερο αποτέλεσμα δεν υπήρξε σε καμία απολύτως από τις 28 χώρες που συμμετέχουν στην ΕΕ! 

Δεύ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­τε­ρον ήρθαν οι Κύπριοι που συμπερι­φέρθηκαν και αυτοί σαν εμάς και δήλωσαν σε ποσοστό 97% ότι η οικονο­μική κατάσταση της Κύπρου είναι «κακή».

«Βγαίνουμε από....

.... την κρίση» διακη­ρύσσει ο πρωθυπουργός, αναφερόμε­νος στο 2014. Αυτός τα λέει, αυτός τα ακούει. Ούτε ο... ένας στους δύο ψηφοφόρους της ΝΔ δεν συμμερίζεται την άποψή του! Αυτό έδειξε το ευρωβα­ρόμετρο. 

Μόνο το 13% των ερωτηθέ­ντων απάντησε ότι κατά τους επόμε­νους δώδεκα μήνες θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Πέντε φορές περισσότεροι, το 63%, είπαν ότι θα χειροτερέψει! Ενας στους... οκτώ (!) τον πίστεψε.

Μαύρη απαισιοδοξία καλύπτει τις απαντήσεις των Ελλήνων όχι μόνο για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και για το μέλλον της ίδιας της ΕΕ. Το υψηλό­τερο ποσοστό απαισιοδοξίας για το μέλλον της ΕΕ μεταξύ των 28 κρατών - μελών της εμφάνισαν οι συμπατριώτες μας - 69%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι μόνο 43%. 


Οι Ελληνες εμφάνισαν επίσης και το έσχατο μεταξύ των 28 ποσοστό αισιοδοξίας - μόλις 29% όταν ο πανευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 51%. Ας μην πούμε δε για το γεγονός ότι μαζί με τους αδελφούς Κυπρίους είμαστε πάλι οι τελευταίοι στην Ευρώ­πη που πιστεύ­ουμε ότι η φωνή μας ακούγεται από την ΕΕ και λαμβάνεται υπόψη στη χάραξη της πολιτικής της.

Το... 86% (!) των Ελλήνων δηλώνει ότι η ΕΕ μάς γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και μόνο το 13% ότι μας λαμβάνει υπόψη της. Το ανατριχια­στικό είναι ότι στο θέμα αυτό οι Ελληνες ηγούνται ενός πανευρω­παϊκού ρεύματος άκρατου λαϊκισμού: στα 27 από τα 28 κράτη της ΕΕ οι πολίτες πιστεύουν κατά πλειοψηφία βάσει των ευρημάτων του Ευρωβα­ρόμετρου ότι η ΕΕ δεν δίνει καμία σημασία στη φωνή τους! Μία και μοναδική χώρα αποτελεί φωτεινή εξαίρεση σε ολόκληρη την Ευρώ­πη: η Δανία! 


Αυτή δηλαδή που με δημοψη­φίσματα αρνήθηκε να μπει στο ευρώ και αρνήθηκε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, υποχρεώνοντας την ΕΕ να της αναγνωρίσει εξαιρέσεις που διασφαλίζουν την εθνική της ανεξαρ­τη­­­­σία. Αν η Κομισιόν χαίρει της εμπιστοσύνης των Δανών, τι να τους κάνει τους εχθρούς!

Είμαστε αδιόρθωτοι ως λαός - και παρασύρουμε και τους άλλους Ευρω­­­παίους, όπως φαίνεται. Στο ερώτημα αν στην αγορά εργασίας πέρασαν τα χειρότερα ή αν η κατάσταση θα χειροτερέψει κι άλλο, πάλι είμαστε οι χειρότεροι στην ΕΕ μαζί με τους Κύπριους: το 71% των Ελλήνων απά­­ντησε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και μόνο το 27% είπε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται από εδώ και πέρα. Χειρότεροι από εμάς οι Κύπριοι - το... 87% περιμένει χειροτέρευση!

Αυτά βλέπει ο Βενιζέλος και διακη­ρύσσει ότι έχει πλέον προχωρήσει σε απελπιστικό βαθμό ο «εκτσογλανι­σμός» της ελληνικής κοινωνίας, με αποκλειστικά υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ! Εχει απόλυτο δίκιο. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και όχι η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι Γερμανοί, το Μνημόνιο και η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, όπως ισχυρίζονται οι λαϊκιστές.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου