Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δεύτερο PSI για τις τράπεζες: Έρχεται η χειρότερη εβδομάδα της χώρας.

Εδώ και ένα μήνα παρακολουθώ τα ΜΜΕ να κλωθογυρίζουν το ερώτημα, του "πώς θα επιστρέψουν σε ιδιωτικά χέρια οι Ελληνικές τράπεζες" με σκοπό να προετοιμάζουν το κόσμο για το νέο PSI.

 Η σημερινή εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για το Ελληνικό χρηματιστήριο και την Ελληνική οικονομία και αυτό ανεμένται απο τη τεχνική ανάλυση. 


Οι προβλέψεις που...
έκανα για την οικονομία της χώρας στην εκπομπή Αντιθέσεις μέχρι στιγμής έχουν επαληθευτεί. 


Δέστε τα επιτόκια τώρα εδώ. Κατά σύμπτωση, οι Τούρκοι εμφανίζονται στο Αιγαίο για να κάνουν γυμνάσια, ενώ οι Δόμπολες των ΜΜΕ πήραν πάλι δανεικά και αγύριστα πολλά εκατομμύρια ευρώ για να μη προσφέρουν σωστή και σφαιρική ενημέρωση....

Ο χρονισμός αυτών των "μυστηρίων" δεν είναι τυχαίος, αφού
εντός της εβδομάδας θα γίνει ένα "αποκριάτικα" ντυμένο PSI, μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη μορφή ενός νόμου - "success story" με στόχο να "επαναϊδιωτικοποιηθούν" απο τα funds και τους δανειστές. Πρόκειται για δώρο.

Για το Αγγλικό Δίκαιο που θα γίνει ....

.....της μόδας στο μέλλον, χρειάζεται και ένας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που να το γνωρίζει.

Οι τράπεζες έχουν πολλά προβλήματα απο τα κόκκινα
δάνεια και ήδη η ρευστότητα τους - που θα έπρεπε να είναι στο 10% - είναι στο 9% ενώ αυτές επιθυμούν να πάει στο 8%. 


Το ΤΧΣ της Ελλάδας δεν έχει άλλα λεφτά να τους δώσει εκτός απο τις μετοχές που του έχουν παραδώσει οι τράπεζες έναντι των δανείων που πήραν με την εγγύηση των Ελλήνων πολιτών.

Μετά απο εύκολη σκέψη, οι θρασύτατοι κύριοι της κυβέρνησης και τα αφεντικά τους ετοιμάζονται για το σάλτο Μορτάλε.

Θέλουν να ξανακάνουν τις τράπεζες ιδιωτικές! Στη πραγματικότητα όμως είναι ότι πρέπει επειγόντως να μπούν νέα κεφάλαια στο ταμείο των τραπεζών γιατί αλλοιώς έρχεται bail-in. Αυτό θα έχει σαν δικαιολογία η κυβέρνηση των ανίκανων και παραδομένων υπόδουλων όρνιων με το ένα υποβρύχιο.

Επιθυμούν να δώσουν φτηνότερα απο τη χρηματιστηριακή τους αξία τις μετοχές που έχει στη κατοχή του το ΤΧΣ στους φίλους τους, κάτι που θα κατεβάσει το χρηματιστήριο και θα ανεβάσει τα επιτόκια των δεκαετών Ελληνικών ομολόγων. Τρελλά κέρδη.

Παράλληλα επιθυμούν να χάσει χρήματα το TXΣ, τα ταμεία και ο Ελληνικός λαός που εγγυήθηκε τα δάνεια των τραπεζών, χαρίζοντας ένα άγνωστο αριθμό μετοχών που αυτό κατέχει στους κατόχους warrants του πρώτου PSI, δίνοντας τους την ευκαιρία να τα ανταλλάξουν με αυτές. Μόνο που αυτά τα warrants δεν έχουν καμμία αξία, είναι υποσχετικές αγοράς μετοχών στο μέλλον. Πρόκειται δηλαδή για πρακτική παράδοσης των τραπεζών σε ξένα funds με παράλληλη έμμεση αύξηση του χρέους της χώρας και επερχόμενο bail-in.

Εκτός αυτού, οι κύριοι αυτοί επιθυμούν oι φίλοι τους επενδυτές της αρπαχτής να αγοράσουν εκτός χρηματιστηρίου σε χαμηλότερη τιμή πακέτα μετοχών!

Στο νόμο μάλιστα η κυβέρνηση πρόκειται να περάσει ένα άρθρο όπως λέγεται που θα αθωώνει της διοίκηση του TXΣ απο τυχόν νομικές της παραλείψεις. Αυτό χρειάζεται.

Πέραν του κόλπου που έχουν ετοιμάσει απο μήνες, οι άνθρωποι αυτοί είναι και επιστημονικά άσχετοι. Δεν είναι η χώρα για αυτούς. Να του δίνουν το γρηγορότερο.

Απο τη στιγμή που όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, που όλα τα ΜΜΕ είναι πουλημένα και ελεγχόμενα, απο τη στιγμή που τα νέα πρόσωπα στη πολιτική είναι απο την ίδια μονάδα παραγωγής, η εξέγερση σιγά-σιγά μπορεί να φανεί σε πολλούς σαν η μόνη λύση.


http://zcode-gr.blogspot.jp/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου