Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.

Έγγραφο που αποκαλύπτει ο Βρετανικός Τύπος φέρει την Βρετανία να μην υποστηριζει τις στρατιωτικές προετοιμασίες και τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου για το θέμα της 

Η Βρετανία «δεν θα πρέπει να υποστηρίξει εμπορικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της επέμβασής της στην Κριμαία ή να «αποκλείσει» τους Ρώσους από το Σίτι, αναφέρει έγγραφο που κρατούσε σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και το οποίο κατάφερε να φωτογραφήσει ένας φωτορεπόρτερ.

Ο άνδρας που βρισκόταν μπροστά από την κατοικία του Κάμερον στη Ντάουνινγκ Στριτ φωτογράφησε το έγγραφο αυτό που μετέφερε στον βρετανό πρωθυπουργό ένας σύμβουλός του χθες Δευτέρα.

«Η Βρετανία δεν θα έπρεπε να υποστηρίξει, προς το παρόν, εμπορικές κυρώσεις (. . .) ή να αποκλείσει τους Ρώσους από το ...

...οικονομικό κέντρο του Λονδίνου», αναφέρεται σε αυτό το έγγραφο, το οποίο δημοσίευσαν το BBC και πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Πολλές ρωσικές εταιρείες έχουν επιλέξει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ πολλοί ρώσοι ολιγάρχες διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες στη βρετανική πρωτεύουσα.


Πολλές ρωσικές εταιρείες έχουν επιλέξει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ πολλοί ρώσοι ολιγάρχες διαθέτουν πολυτελείς κατοικίες στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Τύπο, το έγγραφο υπονοεί ότι η Βρετανία δεν θα υποστήριζε τις στρατιωτικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και ότι ο ΟΗΕ και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών να επιλυθεί πολιτικά η κρίση στην Ουκρανία.

Αντίθετα «η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει μια πιο συνετή προσέγγιση, περιλαμβανομένων των περιορισμών στις άδειες εισόδου» εναντίον κάποιων ρώσων αξιωματούχων, επισημαίνει η Daily Telegraph.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ χαρακτήρισε «απολύτως λυπηρό» το γεγονός ότι μπόρεσε να φωτογραφηθεί ένα τέτοιο έγγραφο. Αυτό «δεν θα έπρεπε να συμβαίνει», πρόσθεσε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Πάντως ο Χέιγκ διευκρίνισε πως «οτιδήποτε αναφέρεται σε ένα έγγραφο το οποίο κρατά κάποιος αξιωματούχος δεν είναι απαραιτήτως οδηγός των αποφάσεων που θα λάβει η κυβέρνηση και οι επιλογές μας παραμένουν ανοικτές στο θέμα».

Χθες Δευτέρα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις «επιπτώσεις και το κόστος» μιας επέμβασης στην Ουκρανία, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου