Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Με «κραχ» απειλεί τις ΗΠΑ η Ρωσία.

Ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε "κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος", ενώ η Μόσχα θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε το Κρεμλίνο
Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς........ τις αμερικανικές τράπεζες.
Ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος στο Κρεμλίνο, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων, αλλά δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πρόσθεσε ότι, εάν η Ουάσινγκτον παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών επιχειρήσεων και ιδιωτών, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.
Μέρος του χαμένου εδάφους της Δευτέρας ανακτούν οι ευρωαγορές, με θετικό πρωταγωνιστή το ρωσικό χρηματιστήριο που «συνέρχεται» από το κύμα ρευστοποιήσεων που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ και της Ευρώπης για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η Daily Telegraph μεταδίδει ότι η Μ. Βρετανία ετοιμάζεται να αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής εμπορικών κυρώσεων εν μέσω φόβων πως η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να "εκτροχιάσει" την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. 
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός David Cameron δήλωσε πως η Δύση θα ασκήσει "διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές πιέσεις" στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου