Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Ιδιωτικοποιήστε και τη μάνα που σας γέννησε»...”Το μόνο που θέλετε είναι να πείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα αφεντικά σας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ ξεκίνησε με Το ΧΩΝΙ. Ρώτησε το προφανές. «Γιατί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δεν παραλαμβάνει την έκθεση ΟΟΣΑ;»

Από το βήμα της Βουλής και ενώπιον του παρόντος υπουργού Κωστή Χατζηδάκη διάβασε την εισαγωγή του άρθρου της εφημερίδας μας και παρέθεσε στοιχεία του ρεπορτάζ. 


Μπροστά στον υπουργό. Για να σχολιάσει αργότερα. 

”Το μόνο που θέλετε είναι να πείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα αφεντικά σας”.

«Ιδιωτικοποιήστε και τη μάνα που σας γέννησε»

Το φινάλε της Ραχήλ Μακρή ήταν καταιγιστικό όσο και η καταγγελτική της ομιλία. Η εισηγήτρια .....

....των ΑΝΕΛΛ δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο χαμένο.

Επικαλούμενη αποκαλυπτικά στοιχεία, αποδείκνυε καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής της, το πραγματικό κίνητρο της κάθε τροπολογίας. Και πάντα εμφανιζόταν ένα κρυμμένο μεγάλο «συμφέρον» από πίσω. Όλα εξηγούνται, αν ψάξεις τελικά. Ίσως για αυτό δεν δόθηκε και χρόνος στους βουλευτές. Για να αποκαλυφθούν όσο το δυνατόν λιγότερα.

Ολόκληρη η εισήγηση της κ. Μακρή.

«Η μεγάλη ληστεία των Ελλήνων του 2014».
Εάν είχατε επιλέξει αυτόν τον τίτλο, θα υπήρχε τουλάχιστον μια γραμμή ειλικρίνειας στο νομοσχέδιο των 797 σελίδων.

Ούτε αυτό δεν πράξατε.


Τη ληστεία όμως την πράττετε. Μην ιδρώνετε δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς για τα κίνητρα, που σας ώθησαν να εισηγηθείτε τις διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Θα ακούσετε, άλλωστε, πολλούς χαρακτηρισμούς για τις επιλογές σας, από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης και βέβαια σας αξίζουν όλοι.

Εμείς θα προβούμε μόνο σε διαπιστώσεις, παρόλο που οι πρόδηλα αντισυνταγματικές διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος, εμπνέουν πύρινους λόγους και δικαιολογούν βαρύτατες εκφράσεις για την πολιτική σκοπιμότητα αλλά και την ηθική ευθύνη των επιλογών σας.

Εμείς θα προβούμε μόνο σε διαπιστώσεις, όχι γιατί θέλουμε να σας κάνουμε τη ζωή εύκολη, αλλά γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχετε καμία πρόθεση να ακούσετε ούτε την Ελληνική κοινωνία, ούτε τους εκπροσώπους της.

Καταλαμβάνετε μόνο χώρο στις υπουργικές καρέκλες, περιμένοντας να περάσει η ώρα και να παρουσιάσετε τα αποτελέσματα της αποστολής σας στα αφεντικά σας. Είστε σίγουροι ότι θα ψηφιστεί, γιατί γνωρίζετε ότι την κρίσιμη ώρα οι υποτιθέμενοι αντάρτες θα γυρίσουν στο μαντρί, γιατί θα έχετε αλλάξει δυο κόμματα και μια λέξη, χωρίς να έχετε διαφοροποιήσει όμως τίποτα στην ουσία.

Παράλληλα οι υπόλοιποι εξ αυτών που στηρίζουν την Συγκυβέρνηση σας θα έχουν αναγνώσει πολλάκις την εισηγητική έκθεση εικονικής πραγματικότητας σε μια πλειοδοσία κομματικής πειθαρχίας.

Τις διαπιστώσεις δεν τις κάνουμε για εσάς, αλλά για να διαπιστώσει ακόμα και ο πλέον αδιάφορος συμπολίτης μας, το μέγεθός και τον βαθμό που αυτό το νομοσχέδιο βλάπτει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας,

Ως τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μπορούσα παρά να αρχίσω με τα ψεύδη του κ. Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα όταν νομοθετούσε την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, διερρήγνυε τα ιμάτια του για τον περιορισμένο αριθμό των Κυριακών και την δικλείδα ασφαλείας της απόφασης του Περιφερειάρχη.

Σήμερα βλέπουμε ότι παρακάμπτει τον Περιφερειάρχη και ανοίγει τα καταστήματα όλες τις Κυριακές για τρεις περιοχές της Χώρας. Μια τροπολογία, λοιπόν, μένει και οι τρεις πιλοτικές περιοχές θα γίνουν ολόκληρη η Χώρα.

Μην αρχίσετε την καραμέλα της αύξησης του ανταγωνισμού. Τον ανταγωνισμό των περιορίζετε με τις διατάξεις για την διανομή του πετρελαίου. Εκπρόσωποι της αγοράς, σας κατηγορούν ότι το κάνετε για να εξυπηρετήσετε μόνο τις εταιρίες σε βάρος των πρατηριούχων. Σας έχουμε καλέσει να απαντήσετε από την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής αλλά δεν βλέπουμε να το πράττετε.

Σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ τι να πούμε, βέβαια και τι να πιστέψουμε;


Ο ίδιος ο οργανισμός αναγράφει σε αυτή «Οι γνώμες που εκφράζονται και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εδώ δεν αντανακλούν απαραίτητα τις επίσημες θέσεις του Οργανισμού».

Τελικά ισχύουν τα αναφερόμενα στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Χωνί ότι η αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας εμπορίου αρνείται να παραλάβει την έκθεση ως ανεπαρκή;
Ισχύει ότι το 1 εκ ευρώ πήγε στον ΙΟΒΕ και όχι στον ΟΟΣΑ;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
«Μας παρουσίασαν την έκθεση ΟΟΣΑ, πανηγυρικά, στις 27 Νοεμβρίου 2013. Μας είπαν, ότι θα επιφέρει 5 δις έσοδα το χρόνο στο Ελληνικό Δημόσιο! Μετά έγινε προαπαιτούμενο της δόσης. Ξαφνικά. Και περνά σήμερα από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

Όμως η έκθεση ΟΟΣΑ δεν υπάρχει. Το λέει η ίδια η έκθεση. Και δεν την παραλαμβάνουν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Γιατί δεν μπορούν…

Το τρίτο μέρος έχει να κάνει με τις προτάσεις και την ποσοτικοποίηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ!


Η αρμόδια επιτροπή παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, που ελέγχει εάν τηρήθηκαν, όπως έπρεπε, όσα προέβλεπε η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ, δεν εγκρίνει την παραλαβή και άρα την πληρωμή που αφορά στο τρίτο μέρος.»

Το 1 εκ ευρώ δεν είναι το μόνο που χάσαμε. Εφαρμόζοντας τις συγκεκριμένες διατάξεις οι γειτονιές θα χάσουν τα φαρμακεία τους, η αγορά θα συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων και οι τιμές των φαρμάκων θα αυξηθούν. Ακόμα και η ειδική επιτροπή της Βουλής εγείρει ερωτήματα για την συγκέντρωση των φαρμακείων στο κέντρο της πόλης.

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι δεχτήκατε πιέσεις από πολυεθνικές για να περάσετε διατάξεις κλεισίματος των ελληνικών φαρμακείων. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, γιατί υποκύψατε.

Οι καταναλωτές, βέβαια, δεν θα κινδυνεύουν μόνο από τα ακριβά φάρμακα που θα πωλούνται σε υπεραγορές τροφίμων.

Θα κινδυνεύουμε και από το γάλα, του οποίου αυξαίνετε την διάρκεια ζωής χωρίς όμως να υπάρχει σχετική μελέτη που να διασφαλίζει την ασφάλεια για την δημόσια υγεία.

Δημιουργείτε και μια νέα κατηγορία, που ονομάζετε γάλα ημέρας. Προφανώς το γάλα αυτό θα πωλείται σε αυξημένες τιμές. Σε λίγο καιρό, δεν θα εκπλαγούμε εάν δούμε ότι τα όρια της συγκεκριμένης κατηγορίας αυξηθούν από τις δυο στις πέντε μέρες.

Τι θα έχετε πέτυχει;


Να αλλάξετε όνομα στο προϊόν, να αυξήσετε την τιμή και να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία των περισσοτέρων πολιτών με ληγμένα γάλατα 10 και 11 ημερών.

Μην ισχυριστείτε ότι κινδυνολογούμε, γιατί τα ίδια σας λέγαμε και για τις τσιμεντοβιομηχανίες, τις οποίες οι Υπουργοί των κομμάτων σας οδήγησαν στο κλείσιμο. Έρχεστε σήμερα και απελευθερώνετε την διακίνηση συσκευασμένου τσιμέντου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολύ ωραίος ανταγωνισμός. Αλήθεια το ίδιο όραμα έχετε και για τα φαρμακεία και τις κτηνοτροφικές μονάδες;

Να τις κλείσετε υπερ αυτών που σας δίνουν τις εντολές διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας;

Οι διαπιστώσεις κυβερνητικής αποτυχίας συνεχίζονται στο ΥΠΕΚΑ. Σας το είπαμε και στην Επιτροπή. Είστε υπεύθυνοι, γιατί με πράξεις, αλλά και ηθελημένες παραλείψεις δημιούργησατε κρίση στην αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και κυρίως από τα φωτοβολταϊκά. Την κρίση καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε οικιακά, αγροτικά και επαγγελματικά φωτοβολταϊκά, λόγω της δέσμευσης του Ελληνικού Κράτους για εγγυημένη τιμή αγοράς.

Με τις παρούσες διατάξεις τροποποιείτε μονομερώς αυτές τις συμβάσεις, μειώνοντας την τιμή αγοράς του ρεύματος, παρόλο που το 2013 ζητήθηκε έκτακτη εισφορά της τάξεως του 25% – 30%, η οποία το Μάιο του ίδιου χρόνου έφθασε στο 42%.

Η πολιτική σας αποσκοπεί στην πώληση των εγκαταστάσεων των μικρών παραγωγών, προκειμένου αυτές να τις συγκεντρώσουν με εξευτελιστικό τίμημα συγκεκριμένοι μεγάλοι παραγωγοί, κάτοχοι καναλιών και κατασκευαστικών εταιρειών.

Στα εργασιακά αποδημείτε τις τελευταίες εναπομείνουσες ρυθμίσεις δικαιοσύνης και εισάγετε τους εργαζόμενους σε έναν μεσαίωνα εκμετάλλευσης. Επεκτείνετε την δυνατότητα δανεισμού εργαζομένων. Αποσύρετε την εποπτεία του κράτους και με αντισυνταγματικό τρόπο παραχωρείτε το δικαίωμα απολύσεων χωρίς κανένα κριτήριο.

Όχι μόνο επιτίθεστε στους εργαζομένους αλλά πλήττετε και τους συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάργηση του πόρου υπέρ του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια δίνονταν από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαίου, αρα δεν επιβάρυναν το δημόσιο. Εάν κοπούν και οι εταιρίες το μετακυλήσουν στην κατανάλωση δεν θα μειώσουν την τιμή των καυσίμων αφού αντιστοιχούν απλά σε ποσά τέταρτου δεκαδικού χωρίς κανένα όφελος για τους υπόλοιπους πολίτες. Εάν κοπούν θα μηδενιστούν, όμως, οι επικουρικές συντάξεις του ταμείου που η ίδια η κυβέρνηση σας ίδρυσε με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες.

Εάν διαθέτετε την στοιχειώδη ευαισθησία μετατρέψτε τον συγκεκριμένο πόρο σε εργοδοτική εισφορά.
Το ίδιο ισχύει και για το τέως Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.

Εκεί που σας περισσεύει η μέριμνα είναι η απαλλαγή από τις ποινικές ευθύνες των εκλεκτών σας. Με την παράγραφο ιε 14 δίνετε το δικαίωμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει στο έργο της και να σταματά την ποινική δίωξη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος αλλοδαπών, με το πρόσχημα των διεθνών σχέσεων.

Είναι ολοφάνερο ότι προσπαθείτε να καλύψετε τους συνεργάτες σας της τρόικας από τις ευθύνες του ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Όμως, δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες αντισυνταγματικές και προδήλως παράνομες διατάξεις.
Η ληστεία του Ελληνικού Λαού κορυφώνετε με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αφού ληστέψατε τους μικρομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς να πάρετε τον έλεγχο τους, όπως συνέβη στην Αμερική.

Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56δις ευρώ, που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα δε ήταν ότι 8,5 δις που περίσσεψαν από τα 50δις έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων τους, ύψους 25 δις, στα νησιά Κέυμαν.

Όπως αποδεικνύεται με έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω και αφορά μόνο μια τράπεζα. Γιατί κύριε Υπουργέ Οικονομικών μετέφεραν το χαρτοφυλάκιο τους στα νησιά Κευμαν;
Μήπως για να μην φορολογούνται τα κέρδη.

Ακόμη η ίδια τράπεζα είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20δις ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
Για τον έλεγχο των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς.

Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα το Ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων Πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρίες.

Καταθέτω στα πρακτικά και τα υπόλοιπα 20 δις ευρώ της συγκεκριμένης Τράπεζας

Σήμερα τι ζητάτε;


Να δώσουμε και αλλά χρήματα σε αυτούς, από αυτούς, τους οποίους εσείς εξαθλιώνετε μέρα με την μέρα, τους εξαθλιώνετε με τα μέτρα σας, και έχετε και το θράσος επικαλούμενοι το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, να μοιράσετε ψίχουλα στους πολίτες που έχετε αφήσει άστεγους και να δώσετε πακτωλό δημοσίων χρημάτων στους ολιγάρχες.

Δεν φτάνει που τους επιτρέψατε να μην πληρώνουν φόρους εκμεταλλευόμενοι τριγωνικές συναλλαγές, με τροπολογία που φέρατε εδώ, δεν φτάνει που χαρίζετε τον ΦΠΑ στους Γερμανούς που διαχειρίζονται το αεροδρόμιο και τον παρακρατούν με το έτσι θέλω, δεν φτάνει που δεν πατάσσετε το λαθρεμπόριο καυσίμων, θέλετε να αποστραγγίσετε την τελευταία ρανίδα αίματος των Ελλήνων για να μεταφερθεί σε ένα φορολογικό παράδεισο από τους εκλεκτούς σας φίλους, που έχουν συγκεντρώσει όλες τις ελληνικές τράπεζες στα χέρια δυο τραπεζιτών.

Όλα αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε και στην έκθεση της επιστημονικής επιτροπής την βουλής η οποία εγείρει πολλαπλά ζητήματα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο της ντροπής.

Και επειδή χθες ισχυριστήκατε με περηφάνεια ότι είστε φιλελεύθεροι και γι αυτό παίρνετε αυτά τα μέτρα θα σας αποδείξω ότι το μόνο που είστε είναι αποτυχημένοι πλασιέ της δημόσιας περιουσίας μέσω ενός αποσπάσματος του νομπελίστα με το βραβείο λογοτεχνίας το 1998,Ζοζέ Σαραμάγκου ο οποίος είχε πει:


«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου