Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο δωσίλογος...προσβλήθηκε από τον Τεν-Τεν επειδή τον είπε… «επιβεβλημένο από το Βερολίνο»

Ο Γιάννης Στουρνάρας, που κατά δήλωσή του περνά τις πιο δύσκολες ημέρες της ζωής του, με ανακοίνωσή του την Παρασκευή απαντά σε αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, όπου τον χαρακτηρίζει «επιβεβλημένο από το Βερολίνο».
Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι επανειλημμένα....
.... ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί απαξιωτικά για το πρόσωπό του, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η ένδεια επιχειρημάτων του.
Προσθέτει ότι σε όλες τις επαφές του με τον Αλέξη Τσίπρα και κυρίως εντός της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αντιμετωπίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό και έχει φροντίσει να του εξηγήσει «την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας».
Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα η εμμονή του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του αλλά και οι ύβρεις που εξαπολύει – όπως της χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών – εναντίον του σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στον δημιουργικό διάλογο.
Καταλήγοντας ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι «είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία».
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Γιάννη Στουρνάρα:
«Ο κ. Τσίπρας, αναφέρεται για μια ακόμη φορά απαξιωτικά στο πρόσωπό μου λέγοντας ότι το Βερολίνο με επέβαλε στη θέση του Υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να με επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα.
Αυτό είναι προσβλητικό και δείχνει ένδεια επιχειρημάτων.
Τον κ. Τσίπρα τον αντιμετώπισα και τον αντιμετωπίζω, με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό, όλα αυτά τα χρόνια στη Bουλή, εξηγώντας του την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας.
Λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Με προσωπικές εμμονές και με ύβρεις εναντίον μου δεν συμβάλλει στο δημιουργικό διάλογο.
Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα Yπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως.
Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου