Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

"Το όραμά μας δεν είναι να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης".

Delphi
Μιλώντας για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ κοίταξε τον κ. Παπαδήμο και είπε
“γνωρίζει ο κύριος Παπαδήμος”


- Απέδωσε την καθυστέρηση της άφιξης των δανειστών στα τεχνάσματα του ΔΝΤ
- Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο προσφυγικό τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει επιδοτούμενος συνοριοφύλακας της Ευρώπης.

- Κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες που κλείνουν τα σύνορα μιλώντας για επιστροφή σε εποχή των τυφλών εθνικισμών

Σκληρή επίθεση εναντίον του ΔΝΤ και των ...

...ευρωπαΐκών δυνάμεων, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων.

Στο ΔΝΤ απέδωσε την καθυστέρηση στην άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα, καθώς και την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα 9 δις. Ευρώ ως το 2018, τα οποία όπως επισήμανε δεν υπάρχουν στη συμφωνία.

Στις ξενοφοβικές δυνάμεις της Ευρώπης καταλόγισε τη διόγκωση του κινδύνου απλό το προσφυγικό, κίνδυνος ο οποίος μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος και να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί" και εξήγησε ότι η Ευρώπη μπορεί να απορροφήσει πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες, αρκεί να κατανεμηθούν σωστά.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι "το όραμά μας δεν είναι να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης". Αναλύοντας το φαινόμενο της προσφυγικής κρίσης τόνισε ότι τροποποιεί τα δεδομένα που ισχύουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα και εξέφρασε την ανησυχία ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι καταλυτικές αν αποσυντεθέι η αλληλεγγύη. Μάλιστα δεν παρέλειψε ναι εκφράσει το φόβο του ότι το πρόβλημα μπορείς να γίνει ανεξέλεγκτο.

Ως λύση βλέπει την αμοιβαία αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ θεωρεί ότι στη περίπτωση που κάθε χώρα επιλέξει να δώσει λύση με το δικό της τρόπο, υπάρχει φόβος επιστροφής στην εποχή των τυφλών εθνικισμών.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι οι δύο μεγάλες προκλήσεις είναι το προσφυγικό και η ανασυγκρότηση της χώρας και στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση ότι "μπορούμε να κερδίσουμε και τα δύο στοιχήματα".

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συνδυάζει την αξιολόγηση με το προσφυγικό απάντησε αρνητικά. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση τόνισε με έμφαση ότι "το όριό μας είναι η συμφωνία". 


Για την καθυστέρηση αφού απέδωσε τις ευθύνες στο ΔΝΤ και αποκάλυψε το τέχνασμα που χρησιμοποιείται για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι "όποιος θέλει να καθυστερήσει δεν σου λέει τι θέλει" και με νόημα απευθύνθηκε προς το μέρος του πρώην πρωθυπουργού Παπαδήμου που ήταν στο ακροατήριο και είπε: " ο κύριος Παπαδήμος γνωρίζει".

Τέλος ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν για ένα νέο οικονομικό μοντέλο ώστε να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του οικονομικού προβλήματος και όχι μόνο οι παθογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου