Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Washington Post: Αναπόφευκτο το τέλος της Τουρκίας από τη Ρωσία.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXzbTURL2jyal54fHhzEddpKKWB8PVQJlTQZtDjaciYm5HdL_ZTYQqp3SPy2uFZkv7xVk1wbiVOE0F2js0SfQtZ8Wcup5I19Nezbfg2pu_XDbzkfiumIoNEsIODHEAGiMjVba4aXM1sIE/s400/erdogan-pytin.jpgΗ δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία έχει γίνει θέμα σε πολλές διεθνείς εφημερίδες.

Ανάμεσά τους η αμερικανική «Washington Post«, η οποία κάνει λόγο για «στρατηγικό εφιάλτη«, τον οποίο έχει να αντιμετωπίσει η Άγκυρα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της σύγκρουσης στην Συρία, των βομβιστικών επιθέσεων εντός της επικράτειάς της και την αναζωπύρωση της μάχης εναντίον των Κούρδων.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μεγαλύτερο κίνδυνο για την Τουρκία, αποτελεί η Ρωσία, η οποία έχει περικυκλώσει απ” όλες τις μεριές την ....

....γειτονική μας χώρα. Συγκεκριμένα, στα νότια από την Συρία, στα βόρεια από την Κριμαία και στα ανατολικά από την Αρμενία.

Αν μάλιστα έρθει και στον Έβρο, όπως διαβάσατε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό του prisonplanet.gr, μέσω σημαντικής συμφωνίας Κριμαίας-Αλεξανδρούπολης, τότε οι Τούρκοι δεν θα μπορούν πια ούτε να αναπνεύσουν.

Πριν από τέσσερα χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα, η Τουρκία ήταν «ο πρώτος κερδισμένος από την «Αραβική Άνοιξη», η Δύση την έβλεπε ως μοντέλο και η ευρύτερη περιοχή ως ηγετική δύναμη της. 


Όλα άλλαξαν όμως. Η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφή πολυεπίπεδη. 

Η χώρα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν, αλλά η δυναμική που υπάρχει τώρα είναι πέρα από τις δυνάμεις της Άγκυρας για να την αντιμετωπίσει», καταλήγει το ρεπορτάζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου