Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η Τουρκία εφαρμόζει συγκεκριμένο μεγαλόπνοο σχέδιο στο Αιγαίο σε συνάρτηση της πολιτικής καταστάσεως στην Ελλάδα.

Την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, τουρκικό περιπολικό σκάφος απείλησε να συλλάβει το πλήρωμα ελληνικού αλιευτικού σκάφους ισχυριζόμενο ότι ήταν σε τουρκικά ύδατα. 

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 29 παραβιάσεις του εναέριου χώρου Ελλάδα στο Αιγαίο. Αυτές περιλάμβαναν μια πτήση πάνω από τα νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων με τέσσερα τουρκικά F-16 στα 29.000 πόδια.

Δύο σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών από έξι αεροσκάφη εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης, όπως υλοποίησε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235. Υπήρξαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που μετατράπηκαν σε ....
....29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε εμπλοκή . Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά για μέρος οργανωμένου σχεδίου της Άγκυρας για την υφαρπαγή του ελέγχου του μισού Αιγαίου.

Το τεράστιο ο σχέδιο των Τούρκων , περιλαμβάνει την υφαρπαγή χρυσοφόρων περιοχών στο Κιρκούκ, Μοσούλη, Μαύρη Θάλασσα και φυσικά στο ανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Η πλεονεξία των νέο-οθωμανών Τούρκων υπό την ηγεσία του ισλαμιστή Ερντογάν , και του εντολοδόχου του Νταβούτογλου , βασίζεται στο δόγμα του ‘‘σοκ‘‘.

Το προκλητικότατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανατολική μεσόγειο Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής( συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.

Εδώ οι Οθωμανοί σύμφωνα με το κείμενο δεν ζητούν , αλλά απαιτούν « σκιαγραφώντας» τις κινήσεις τους για το επόμενο διάστημα.

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. 


Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα, 

ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Όλα αυτά οι Τούρκοι τα πραγματοποιούν σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ελλάδα στο θέμα της διαπραγμάτευσης . Εάν η Άγκυρα διαπιστώσει ακυβερνησία και εκλογές στην χώρα μας , τότε ακριβώς θα ‘‘χτυπήσουν‘‘. Εγγυητής της χώρας μας είναι οι ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες όμως τώρα απασχολούνται στα hot Spot. Παρόλα αυτά η παρουσία τους και μόνο είναι ικανή να κάνει τα τουρκικά σκάφη να ‘‘οπισθοχωρούν‘.

Ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μυστική δράση ρωσικών υποβρυχίων και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν στέρεη βάση . Η Μόσχα δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία/ΗΠΑ να αλωνίζουν στην περιοχή μας για τα δικά της συμφέροντα.

Το θέμα όμως είναι το τι θα πράξουμε εμείς , διότι οι πολλές κουβέντες με του τους Τούρκους τους αποθρασύνουν ακόμα περισότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου