Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – Οριστικά θετικοί στη φυματίωση στρατιωτικοί που υπηρετούν σε κέντρο μεταναστών στα Γιάννινα.

prosfig
Αυτό που έβλεπαν ως εφιάλτη μονάχα στα όνειρα τους, φαίνεται πως ζωντάνεψε και έγινε πραγματικότητα για δεκάδες στρατιωτικούς που βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της
φυματίωσης που υπηρετούσαν σε κέντρο μεταναστών, στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικοί που φέρουν τον ιό τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων βγήκαν θετικά για εκείνους που υπηρέτησαν στο στρατόπεδο Τσεπέλοβο στην Ήπειρο.
«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. 
Ο εφιάλτης μας ζωντάνεψε, όταν .......χτύπησε το τηλέφωνο και ο γιατρός από την άλλη γραμμή μας ανακοίνωσε πως έχουμε το μικρόβιο της φυματίωσης. Οι γυναίκες και τα παιδιά μας είναι τρομοκρατημένα και μας αποφεύγουν ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είμαστε παρά πολύ προβληματισμένοι και τρομοκρατημένοι».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον σε 15 στρατιωτικούς τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων ήταν θετικά, ωστόσο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου εκφράζει φόβους πως ο αριθμός θα αυξηθεί ραγδαία όσο περνάει ο καιρός . 
Μάλιστα σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προς το Υπουργείο Υγείας εκφράζουν αυτούς τους φόβους και παράλληλα θέτουν σημαντικά ερωτήματα προς τη πολιτική ηγεσία για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ;eχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες στρατιωτικών.
Συγκεκριμένα ερωτούν:
«Οι συνάδελφοι που έχουν κριθεί ως θετικοί γιατί συνεχίζουν να εργάζονται και δεν βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης;
-Ποια μέριμνα θα ληφθεί για αυτούς και τις οικογένειες τους που ταλανίζονται από αγωνία και άγχος;
-Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο;
-Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες -εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής κατάστασης αυτών;
Όπως είπαν οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον ιο, εκτός από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην οικογένεια τους, μεγάλα είναι και τα προβλήματα στην εργασία τους αφού πολλοί συνάδελφοι τους, τους κοιτούν με καχυποψία.
«Πολλοί συνάδελφοι μας, όταν περνάμε από τα γραφεία τους , μας κοιτούν καχύποπτα γιατί φοβούνται μήπως κολλήσουν και οι ίδιοι. Είμαστε παρά πολύ προβληματισμένοι και τρομοκρατημένοι. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το ποια θεραπευτική αγωγή θα ακολουθήσουμε, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από μόνοι μας σε ιδιωτικά ιατρεία για να μπορέσουμε να προφυλάξουμε τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας».
Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν αρχές Ιουλίου όταν οχτώ στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στο στρατόπεδο προσφύγων στο Τσεπέλοβο Ηπείρου έκαναν εξετάσεις και βρέθηκαν θετικοί στο μαντού φυματίωσης. Τότε ο ένας από τους οχτώ είχε δηλώσει στο protothema.gr ότι:
«Είμαι παρά πολύ εκνευρισμένος και οργισμένος με την πολιτική ηγεσία γιατί μας έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγή. Η πολιτική ηγεσία δεν έκανε τίποτα. Έπρεπε να μας είχαν εμβολιάσει πριν μας στείλουν στο καταυλισμό. Όταν ήρθε το πρώτο λεωφορείο με τους πρόσφυγες εγώ βοήθησα τον άντρα και την οικογένεια του που είχαν φυματίωση χωρίς να το γνωρίζω».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης σκέφτονται να κινηθούν νομικά προς τη πολιτική ηγεσία, για το γεγονός πως δεν τους προστάτεψε.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου