putin6Ο νέος ψυχρός πόλεμος, τον οποίο ζούμε, δεν αποκλείεται, δυστυχώς, να καταλήξει σε θερμό. Αυτό το έχει καταλάβει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθειες υπονόμευσης της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας και απαντά με ενίσχυση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές τις δυνάμεις λαμβανομένων υπόψη των προβλεπόμενων απειλών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνεδρία του Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας.

«Στον πλανήτη μας αυξάνονται και διευρύνονται οι ζώνες αστάθειας. Παράλληλα επιχειρούνται μεθοδικές προσπάθειες υπονόμευσης της στρατηγικής ισορροπίας, άρχισε η υλοποίηση του δεύτερου σταδίου δημιουργίας παγκόσμιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, βολιδοσκοπούνται οι δυνατότητες για περαιτέρω διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και μια σειρά χώρες εφαρμόζουν πολιτική στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής», δήλωσε χαραλτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.
Ο Πούτιν τόνισε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Ρωσίας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη στενής ολοκλήρωσης στην Ευρασία, η ενίσχυση του Κοινού Οικονομικού Χώρου και η μετάβαση στη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.