Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μετακομίζουν την Βουλή στην ΕΟΖ του Ελληνικού για χάρη του Κατάρ!

Μετακομίζουν την Βουλή στην ΕΟΖ του Ελληνικού για χάρη του Κατάρ!
Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει το non paper του Σεϊχη του Κατάρ προς το ΤΑΙΠΕΔ. Υπάρχει σχέδιο μετακόμισης της Βουλής για να απαλλαγούν και από τους διαδηλωτές που πληµµυρίζουν κάθε τόσο το Σύνταγµα, τροµάζοντας τους Εθνοπατέρες... Διαβάστε, ακόμη, Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής.

Τι ζητάνε (και παίρνουν) οι ξένοι από την κυβέρνηση Σαµαρά. Το σχέδιο για τις ΕΟΖ που θα ξεφυτρώνουν σαν τα µανιτάρια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια

Κοινός τόπος είναι στο ΤΑΙΠΕ∆ πως ο δρόµος των αποκρατικοποιήσεων ξεκάθαρα περνάει και από τιςδραµατικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Αλλαγές, που οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ως δεδοµένες, καθώς έτσι έχουν συνηθίσει να δρουν όπου κι αν έχουν επενδύσει. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το γεγονός πως το Κατάρ απασχολεί κατά 70% εργατικό δυναµικό από το Πακιστάν και την Ινδία, µε µεροκάµατα που προκαλούν τρόµο.

Το Κατάρ, όµως, είναι η θρυαλλίδα της πορείας ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και στην Ελλάδα. Κι αυτό, διότι µετά τις αποκαλύψεις µας την περασµένη εβδοµάδα πως η κυβέρνηση µε ένα plan B ετοιµάζεται -στο project του Ελληνικού, αλλά και σε άλλα φιλέτα των ιδιωτικοποιήσεων- να εφαρµόσει ειδική πολιτική σε φορολογικό και εργασιακό επίπεδο, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως οι Καταριανοί είναι αυτοί που άνοιξαν το χορό, µε την κυβέρνηση απλά -σε ρόλο κοµπάρσου- να δέχεται τις αξιώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου