Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

600.000.000 ΕΥΡΩ ΑΡΠΑΞΕ Η ΧΟΧΤΙΦ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.

Κυνηγάνε για φυλακή τους Ελληνες που χρωστάνε 5.000 ευρώ και για τα 600 εκατ. που μας χρωστάει η μεγαλοεταιρεία της Μέρκελ και η "τρόικα" τσιμουδιά ...  
Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά εκατομμύρια για τις μέρες που ζούμε, όπου ο κόσμος ζητιανεύει. Όμως τα λεφτά, όπως και ό,τι αναπνέει στη χώρα μας, ανήκουν μόνο στους Γερμανούς.Πάνω από 600.000.000 ευρώ χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» που ανήκει στον γερμανικό κολοσσό Χόχτιφ από ΦΠΑ που έχει εισπράξει από το 2001 και συνεχίζει να εισπράττει μέχρι σήμερα αλλά αρνείται να τα καταβάλλει παρότι... 

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τρεις φορές έχει απορρίψει τις προσφυγές της, κρίνοντας ότι υποχρεούται να τα πληρώσει. 

Το καλό το παλικάρι όμως ξέρει και άλλα... μονοπάτια, που είχαν φροντίσει οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη -και οι δυο πρωθυπουργοί είναι γνωστοί για τη γερμανική συμπάθειατους...- να ανοίξουν, με την αποδοχή ότι οι όποιες διάφορες προκύψουν μεταξύ των δυο πλευρών αρμοδιότητα θα έχουν τα αγγλικά δικαστήρια και όχι τα ελληνικά, αμφισβητώντας έτσι την ελληνική Δικαιοσύνη, όρος που καταγράφεται στη σκανδαλώδη σύμβαση. 

Αξιοποιώντας το δώρο αυτό, η Χόφτιχ προσέφυγε στις 11 Νοεμβρίου 2010 στο αγγλικό Διαιτητικό Δικαστήριο Lomdon Court of International Arbitration και στις 27 Φεβρουαρίου 2013 έκρινε ότι ισχύει το ειδικό καθεστώς που είχαν παραχωρήσει οι κυβερνήσεις μας και έτσι η γερμανική εταιρεία δεν υποχρεούται να καταβάλει τα εκατομμύρια ΦΠΑ που έχει εισπράξει από το 2001 και συνεχίζει να εισπράττει. 

Στην απόφαση του το αγγλικό Δικαστήριο καρφώνει τους πρωθυπουργούς μας και τους υπουργούς που υπέγραψαν την άθλια σύμβαση, επισημαίνοντας ότι: «...η γνώμη της πλειοψηφίας εκτιμά ότι οι διατάξεις, στις οποίες στήριξε τις παραδοχές περί τέτοιου ειδικού καθεστώτος για την εταιρεία είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με την οδηγία ΦΠΑ. Προέβη (η πλειοψηφία) μεταξύ των άλλων σε παραδοχές  περί "έλλειψης άμεσης ισχύος της οδηγίας ΦΠΑ"  και περί "σύμβασης ανάληψης"  υποχρέωσης "επιστροφής" από το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία όποιου ποσού ΦΠΑ καταβάλει αυτή». 

Τι σημαίνει σε απλά ελληνικά; Ότι το ειδικό καθεστώς που παραχώρησαν στη Χόχτιφ οι κύριοι Μητσοτάκης και Σημίτης είναι αντίθετο, δεν προβλέπεται από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως αυτό που προκύπτει είναι οι τεράστιες πολιτικές -οι ποινικές έχουν παραγραφεί- ευθύνες όλων εκείνων που υπέγραψαν τη σκανδαλώδη σύμβαση με τη Χόχτιφ. 

Η γνώμη της μειοψηφίας είναι, όπως καταγράφεται στην απόφαση, ότι «η κατά πλειοψηφία υιοθετηθείσα απόφαση είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ προς το Δίκαιο της ΕΕ και προς το κοινό σύστημα ΦΠΑ, το οποίο θεσπίστηκε με την οδηγία ΦΠΑ και το οποίο εφαρμόζεται κατά αυστηρό και ομοιόμορφο τρόπο σε επίπεδο ΕΕ χωρίς να επιτρέπονται παρεκκλίσεις, παρά μόνο με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου»! 

Όμως οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα το δίκαιο της ΕΕ που κατοχύρωνε το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και έκαναν τα χατίρια των Γερμανών, που όπως αποδεικνύεται κοστίζουν στον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Έχουμε όπλα; Το θέμα που τίθεται πλέον είναι αν έχουμε όπλα και ποια γiα να αντιδράσουμε σε αυτή τη χαριστική προς τη γερμανική εταιρεία απόφαση του  αγγλικού Δικαστηρίου, η οποία είναι κόντρα στα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφύγει με όποιον τρόπο κατά της απόφασης, που αν παραμείνει δεν είναι μόνο τα 600.000.000 ευρώ που κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά και τα εκατομμύρια που θα χάσει το Δημόσιο από τη μη είσπραξη ΦΠΑ για όσα χρόνια θα ισχύει η σκανδαλώδης σύμβαση με τη Χόχτιφ. 

θα τολμήσει η κυβέρνηση να πάει κόντρα με τον κολοσσό της κυρίας Μέρκελ; 

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης που συγκυβερνούν τι  λένε; θα συναινέσουν να χαθούν τόσα εκατομμύρια για να μη στενοχωρηθεί η γερμανίδα καγκελάριος; Βενιζέλος και Κουβέλης θα βάλουν στην άκρη την νομική αυθεντία τους, ζημιώνοντας το κράτος και τον ελληνικό λαό;

http://kefalokleidomata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου