Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κύπρος : Εξαγριωμένοι οι πολίτες..Πέταξαν μέχρι και προβιές έξω από την κυπριακή Βούλη (Φώτο+Βίντεο)

Με συνθήματα γραμμένα σε πανό και με ντουντουκες καθώς και με παραστατικές μεταμφιέσεις, διαμαρτύρονται εκατοντάδες πολίτες έξω απο την Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Διαδηλωτής κατέβασε τη σημαία της Γερμανίας από την πρεσβεία Διαδηλωτής με μάσκα των Anonymous κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, περνώντας
από την Γερμανική πρεσβεία, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την γερμανική σημαία. 

Ο αριθμός των πολιτών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ τα μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων για την παρακίνηση των πολιτών έκαναν απο χθές την έντονη εμφάνισή τους, στους πολίτες. 

Αυτή την ώρα έξω απο την Βουλή των Αντιπροσώπων, υπάρχουν πάνω απο τρείς χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, προσπαθούν με κάθε παραστατικό τρόπο να διαμαρτυρηθούν.  


Εξω απο την είσοδο της Βουλής, οι διαδηλωτές άφησαν απορρίμματα και μαλλί προβάτων στέλνοντας ενώ άλλοι επέλεξαν να γράψουν συνθήματα στις παλάμες τους και σε πανό φωνάζοντας με ντουντούκες, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.

Οι διαδηλωτές είναι κάτω απο τα έντονα βλέμματα της αστυνομίας η οποία έχει κλείσει την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην Βουλή ενώ σε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν είναι σταθμευμένα οχήματα των διαμαρτυρόμενων.



Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του ΚΣ ΕΔΕΚ, των ομάδων πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, μέλη αριστερών οργανώσεων, μέλη του συνδέσμου φιλάθλων της Ομόνοιας θύρα 9. 


Έξω από τη Βουλή έφθασε λίγο μετά τις 16.00 και ο Γιώργος Λιλλήκας.
Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα: «Δημοψήφισμα. 

Ο λόγος στο λαό» και «Ξεφτίλες πρώην και νυν σας πέσανε οι μάσκες» και φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της Τρόικα. Αρκετοί διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα στην αγγλική και γερμανική γλώσσα.Τη διαδήλωση καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ. 

Εξάλλου αυτή την ώρα αρκετοί πολίτες βρίσκονται και έξω Προεδρικό Μέγαρο ενώ αναμένεται η ροή των πολιτών να αυξηθεί όπως επίσης και η παρουσία της αστυνομίας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι διαδηλωτές πέταξαν στα πόδια των αστυνομικών κουρεμένες προβιές και φωνάζουν συνθήματα κατά της Ε.Ε και της Τρόικας.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε εξαγγείλει για τις 14.30 το μεσημέρι το Κίνημα Ανεξάρτητων Ελεύθερων Πολιτών, αξιώνοντας «να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι κινδυνολογίες που σκοπό έχουν να αποσπάσουν εκβιαστικά την συναίνεση του στο έγκλημα το οποίο γίνεται εις βάρος του. Τέτοια διλήμματα μας έθεσαν και στο παρελθόν, θυμηθείτε το Σχέδιο Ανάν».

Σημειώνεται ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα διαδήλωση από την ΠΕΟ την ΠΟΓΟ και την ΕΔΟΝ αναβλήθηκε για την Τρίτη στις 17:30, εξ αιτίας της αναβολής της συνεδρίας της Ολομέλειας. Η Αστυνομία έχει λάβει όλα τα μέτρα για αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Μιλώντας στο Sigmalive , o Eκπρόσωπος Tύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η δύναμη θα παρακολουθεί και αύριο την κατάσταση και θα λάβει όλα τα μέτρα για να επιβάλει την τάξη. 


.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου