Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο βομβιστής που συνελήφθη είχε γίνει Αμερικανός πολίτης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012! ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..


Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό WBZ Newsradio, κάποιος κάτοικος του Γουότερταουν ενημέρωσε την αστυνομία ότι κάποιος κρύβεται σε βάρκα, στην πίσω αυλή σπιτιού. 

Μάλιστα κάτοικοι είπαν ότι είδαν αίμα έξω από τη βάρκα.Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε θερμικές κάμερες και τον εντόπισε. Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι τον ήθελαν ζωντανό, προκειμένου να τους απαντήσει για τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης.

Οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης είναι αδέλφια ηλικίας 19 και 26 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ύποπτος σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στην πανεπιστημιούπολη ΜΙΤ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με το CNN ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ έγινε αμερικανός πολίτης την 11η Σεπτεμβρίου του 2012...

«Συνελήφθη! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται», αναφέρει σε μήνυμα στο Twitter η αστυνομία της Βοστόνης και οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.

Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους του Τέξας, όπου τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου