Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ξεσπαθώνει ο μακελάρης της ευρωπαϊκής οικονομίας Σόιμπλε: ...Μοντέλο του μέλλοντος η διάσωση των τραπεζών της Κύπρου.


Ξεσπαθώνει ο μακελάρης της ευρωπαϊκής οικονομίας

Το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις θα αποτελέσει ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche...

Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», δηλώνει και προσθέτει ότι σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται θέμα ηθικής όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

Σε ό,τι αφορά στο νέο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι κάθε ψήφος που δεν θα λάβουμε τελικά στις εκλογές, μπορεί να είναι αυτή που θα στερήσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων και καλεί τους Γερμανούς να αναρωτηθούν εάν θέλουν μια άλλη κυβέρνηση.

Πάντως, ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου