Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΒΑΡΙΑ ΜΟΥΓΚΡΙΖΕΙ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


Ο νεο-φιλελεύθερος καπιταλισμός και η «ελεύθερη αγορά» του, έχουν περάσει στη «φάση» της ολοκληρωτικής καταστροφής και βαρβαρότητας..

Αφού βέβαια πρώτα έκαναν ΕΝΟΧΟ και ΜΙΣΗΤΟ το ΧΡΗΜΑ και τον ΠΛΟΥΤΟ.

Το καπιταλιστικό κτήνος, πληγωμένο βαριά,

μουγκρίζει μακάβρια και οδηγεί την ανθρωπότητα στην ολοκληρωτική καταστροφή, σε μια άβυσσο βαρβαρότητας, δίχως ιστορικό προηγούμενο. 

Τα περί ζημιών, συνεπώς, των τραπεζών είναι μύθος. 


Αντίθετα ΜΥΘΙΚΑ είναι τα ΚΕΡΔΗ τους. 


Κλέψανε τα όνειρα μας.. κάνανε προβληματικά τα δάνεια μας.. αισχροκερδούν και από πάνω..


Οι ζημιογόνες δήθεν τράπεζες ΕΓΙΝΑΝ ζημιογόνες, αφού πρώτα ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΑΝ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΚΕΡΔΗ και τα "φυγάδευσαν " αλλού..

Το οικονομικό -και όχι μόνο- έγκλημα ολοένα και περισσότερο αβαντάρεται και φορτσάρει..


Ώσπου τελικά γίνετε ασφυκτικότερο και "αυτοί" οι πραγματικοί Αυτουργοί και Σια..(κοινοπραξία) αμφότεροι ψάχνουν και επιδιώκουν να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από τα θύματα..

Η Αναντιστοιχία εξαθλίωσης που αγγίζει τα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής με την ανερυθρίαστη ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ των ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ-Τραπεζιτών και Σια (κοινοπραξία) ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ από το ΟΦΕΛΟΣ τους που τόσο αριστοτεχνικά "νόμιμα και; ηθικά" διευκολύνθηκαν να μεθοδεύσουνε..


Που αντί να ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ οι ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ για την απρόβλεπτη οικονομική μεταβολή στοιχείων..κλπ. πού εκτός των άλλων..
(αποδόμηση και εκτροχιασμό των στοιχειωδών οικονομικών και οικογενειακών προγραμματισμών.. και όχι μόνον..) οδηγεί (ακόμα και υγιείς κοινωνικές ομάδες).. εκτός οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητος. 

Προς ΟΦΕΛΟΣ των ιδίων..

Άραγε τότε ποιός να είναι ο ορισμός τού οικονομικού εγκλήματος και μάλιστα κ α κ ο υ ρ γ η μ α τ ι κ ο ύ χαρακτήρα..

Σήμερα που ο παγκόσμιος καπιταλισμός δεν βρίσκει καμιά παραγωγική διέξοδο (έχει υπονομεύσει ο ίδιος τα παραγωγικά του θεμέλια) και ακόμα έχει καταληστεύσει την Εργασία, τα λαϊκά εισοδήματα και την Κοινωνία, σήμερα βάζει χέρι (προοδευτικά) και στο ιδιωτικό κεφάλαιο που είναι συγκεντρωμένο στις τράπεζες.

Ο Καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής βασίζεται πάνω στην αντίθεση της σχέσης "κεφάλαιο/εργασία", όπου το κεφάλαιο πρέπει να αντλεί συνεχώς υπεραξία από την εργασία προκειμένου να υπάρχει και να αναπτύσσεται..

Μέχρι πού εξαντλήθηκε και έπιασε τα μονοπωλιακά νούμερα της ολιγαρχίας, που το 8,1% του πληθυσμού κατέχει το..82,4% (!) του παγκόσμιου πλούτου συμφωνα με την έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο του 2012 της Ελβετικης τραπεζας Κριφντι Σουις

Και τώρα πού η εργασία γίνεται ολοένα και περισσότερο είδος προς εξαφάνιση, ο καπιταλισμός βραχυκύκλωσε και άρχισε.. Τι;;; 


Την προοδευτική αντικατάσταση του ανθρώπου από μηχανές ..;; 

Ή την παγκόσμια αλλαγή συμπεριφοράς και κουλτούρας του χρήματος, αναγκάζοντας τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ να κάνει το μεγάλο ΑΛΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ ..προσεγγίζοντας φιλικότερα τον άνθρωπο και την περίφημη παγκοσμιοποίηση αλλά και την Αριστερά από τα Αριστερά της;;;

(αφού πήρε πρώτα και τα σώβρακα της...)


ramnousia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου