Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Πόσο μας κοστίζουν οι δεσμώτες μας;


Πρέπει να είναι κάποιος αφελής ή κάτοικος άλλου πλανήτη για να πιστεύει ότι στις διεθνείς σχέσεις υφίσταται οποιαδήποτε μορφή δικαίου. 

Μόνο η ισχύς μετράει, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. 

Μακάριοι οι κατέχοντες. Γι' αυτό, οι δανειακές συμβάσεις που έχουν... υπογράψει για λογαριασμό της χώρας μας οι κατά καιρούς κυβερνώντες είναι πιθανότατο να αποπληρωθούν - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

Οι «δάνειες δυνάμεις», αν δεν βρεθεί κάποιος να τις βάλει στη θέση τους, είναι πρόθυμες, αντί μετρητών, που υποτίθεται ότι τους οφείλουμε, να εισπράξουν πολλά περισσότερα σε «είδος».
Ενα σετ από τα ελληνικά «ασημικά» είναι ο ορυκτός πλούτος και οι πιστωτές μας τον εποφθαλμιούν.

Ολα τα παραπάνω έχουν γίνει σαφή και κατανοητά ακόμα και στους πλέον αμύητους. Υπάρχουν ωστόσο και «γκρίζες ζώνες» στις σχέσεις της χώρας με τους δεσμώτες της. 



Ενα από τα σύγχρονα «μυστήρια» είναι πόσα πληρώνουμε για να καλοζωίζονται (με δικά μας έξοδα) οι υπάλληλοι των δανειστών. Πρόσφατα, η αξιωματική αντιπολίτευση, διά βουλευτών της, κατήγγειλε στη Βουλή ότι ο ανθέλλην Oλλανδός (επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα) Μπόμπ Τράα, κατοικεί σε βίλα στη Φιλοθέη και το ενοίκιό της πληρώνουν οι Ελληνες που -μετά μεγίστης χαράς και στυγνότητας- εξαθλιώνει! 

Ετι δε αναφέρθηκε ότι το κόστος της ενοικίασης είναι 4.000 ευρώ μηνιαίως! 

Το γεγονός, αν ισχύει όπως ακριβώς μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο, είναι ανυπόφορα προκλητικό και υποτιμά τη νοημοσύνη, την αισθητική και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. 

Τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία να αποτελούν τους ακούσιους χορηγούς του ανθρώπου που έστειλε στην ανεργία τους γονείς τους και περιέκοψε τις συντάξεις των παππούδων τους. Αληθινά αδιανόητο. 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να ενημερώσει τη Βουλή και τους φορολογούμενους πολίτες πόσα δαπανώνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό για την πολυτελή διαβίωση των γκαουλάιτερ των «δάνειων δυνάμεων», καθώς και να ονοματίσει τους υπαλλήλους της τρόικας που ζουν σε βάρος μας. 

Ολα τα άλλα περιττεύουν.

 enwtheite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου