Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σοκ από νέα δημοσκόπηση: «Τα πράγματα ήταν καλύτερα στη Χούντα», λέει το 30% των Ελλήνων…




ΣΧΟΛΙΟ Κεφαλο-κλειδώματα: Aν το 30% προκύπτει από ηλικίες (άνω των 50 ετών σήμερα)  που μεγάλωσαν και είδαν από πρώτο χέρι την άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου , σήμερα και σε αναγωγή ,αυτό το ποσοστό θα ξεπερνούσε το 70%.

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και αποτυπώνουν ξεκάθαρα την κρίση στους θεσμούς και τις αρχές της Δημοκρατίας στη σημερινή Ελλάδα. 

Η οικονομική εξαθλίωση και τα μνημόνια έχουν ωθήσει την ελληνική κοινωνία σε τέτοιο σημείο, ώστε περίπου ένας στους τρείς Έλληνες να πιστεύουν ότι ζούσε καλύτερα την περίοδο της Χούντας! 
Συγκεκριμένα, στη διατύπωση....
......«στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ” ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».

Παράλληλα, ενδεικτικό της απαξίωσης προς το πολιτικό σύστημα που αισθάνονται οι Έλληνες είναι πως το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.


Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.


Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.


Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση…


kefalokleidomata.blogspot.gr

 www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου