Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επαναφέρουν το Σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό!.

Ο Ντάουνερ του ΟΗΕ φέρεται ότι επαναφέρει το σχέδιο Ανάν


Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! 


Ξαφνικά το ίδιο κέντρο, την ώρα που τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ο ΟΗΕ, «πιέζει» για επίλυση τόσο του Σκοπιανού όσο και του Κυπριακού, και φυσικά όχι με τους καλύτερους όρους για τον Ελληνισμό.  Για το Σκοπιανό...
...οι πληροφορίες που διέρρευσαν περί... Ανω Μακεδονίας προκάλεσαν αντιδράσεις στην Αθήνα, ενώ το σχέδιο για επίλυση που ετοιμάζεται για την Κύπρο φέρεται ότι είναι copy paste (αντίγραφο) του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και προετοίμαζε τον αφελληνισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει στο ιστολόγιό του ο ανταποκριτής του Μega και του «Εθνους» Μιχάλης Ιγνατίου επικαλούμενος διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη, η πρωτοβουλία ανήκει στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται ότι έπεισε και την Ουάσινγκτον.

Ο Μ. Ιγνατίου αναφέρει ότι προωθείται σχέδιο λύσης στο πνεύμα του Σχεδίου Ανάν, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει και επιπλέον πρόνοιες δυσμενέστερες του αρχικού σχεδίου, που τέθηκε σε δημοψήφισμα το 2004. 

Να σημειώσουμε ότι το 75,83% των Ελληνοκυπρίων είπε «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, ενώ το 24,17% του κυπριακού λαού ψήφισε υπέρ στο σχετικό δημοψήφισμα που έγινε τον Απρίλιο του 2004. 

Προφανώς οι εμπνευστές της νεκρανάστασης του καταδικασμένου σχεδίου πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πείσουν εκβιάζοντας τους Κυπρίους ακόμη μια φορά.

Την ίδια ώρα η Τουρκία είναι μόνο μία από τις 15 χώρες στον κόσμο που αύξησαν τα στρατιωτικά τους κονδύλια το 2012 και κατέχει μία από τις πρώτες έξι θέσεις στη σχετική κατάταξη. 

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη της Στοκχόλμης η Τουρκία διέθεσε πέρυσι πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οσο για την Ελλάδα, είναι μεταξύ των 60 χωρών που μείωσαν τα στρατιωτικά τους κονδύλια. 

Συνολικά οι στρατιωτικές δαπάνες όλων των χωρών του κόσμου έφθασαν το 1,75 τρισ. δολάρια, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο 2,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου