Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Οι κερδοσκόποι αρχίζουν τα… ψώνια στην Ελλάδα...

Daniel loeb third point
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η επενδυτική εταιρεία Third Point του Daniel Loeb σχεδιάζει την δημιουργία Hedge Fund, που σκοπό θα έχει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. 
Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 11,7 δισ. δολαρίων, έχει ήδη αποκομίσει κέρδη
κατά τον περασμένο χρόνο λόγω της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Η στρατηγική αυτή δεν αποτελεί πατέντα της Third Point, αφού ανταγωνιστές της, όπως η Oaktree Capital και η Fortress Investment, επίσης κυνηγούν «ευκαιρίες» στη χώρα μας. Αιτία αποτελεί η πτώση των τιμών σε ακίνητα και μετοχές από την πενταετή και πλέον ύφεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Third Point Offshore Fund, το μεγαλύτερο Hedge Fund της επιχείρησης, κατέγραψε το 2012 κέρδη ύψους 21% λόγω επενδύσεων σε ελληνικά ομόλογα, η αξία των οποίων υπερδιπλασιάσθηκε στο δεύτερο μισό του έτους.
Σε επιστολή προς τους επενδυτές της, το ΔΣ της Third Point εκφράζει την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βρίσκεται προ «γυρίσματος» και τονίζεται η πρόθεση της εταιρείας να καρπωθεί από την ανάκαμψη αυτή, ενώ στο μάτι της έχει μπει, μεταξύ άλλων, ο ΟΠΑΠ.
Η Oaktree Capital από τη μεριά της, ο μεγαλύτερος επενδυτής παγκοσμίως, προσέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σπύρο Σπυρόπουλο της BNP Paribas, ώστε να την βοηθήσει στην άγρα ευκαιριών στην Ελλάδα, η δε Fortress Investment πραγματοποιεί, κατά την πληροφόρηση του δικτύου Bloomberg, παρόμοιες κινήσεις στην Αθήνα.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται, λοιπόν, να επιστρέφει σιγά – σιγά στην χώρα μας, έστω και υπό την μορφή κερδοσκοπικών Hedge Funds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου