Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Bloomberg: Να αλλάξει στάση η Γερμανία έναντι της Ευρώπης. (Υ.Γ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;;)

Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει τη στάση της έναντι της Ευρώπης, υποστηρίζει με κύριο άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην ανάγκη μεταβολής της γερμανικής πολιτικής έναντι της Ευρώπης, καθώς...
η συνέχιση της λιτότητας, δίχως την προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης στην περιφέρεια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις διάλυσης της Ευρωζώνης, όπως τονίζει.

Στο άρθρο αυτό υποστηρίζεται ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν διαθέτει πλέον τη δικαιολογία των εκλογών στη Γερμανία για να αναβάλει κρίσιμες αποφάσεις για την εμβάθυνση της οικονομικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όπως επισημαίνεται, οι εκκλήσεις της για «περισσότερη Ευρώπη», με την εποπτεία των κυβερνήσεων του Νότου έρχονται σε αντίθεση με την εμμονή της για «λιγότερη Ευρώπη», λόγω των μηδενικών ή περιορισμένων χρημάτων που προβλέπονται για την αμοιβαία δημοσιονομική στήριξη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να δημιουργήσουν μια πραγματική δημοσιονομική ένωση, σημειώνεται στο άρθρο, που θα προβλέπει κοινό δανεισμό, μια συνδυασμένη προσέγγιση στη μείωση του χρέους και πολιτικές κοινής δημοσιονομικής στήριξης.

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να ευημερήσει με την καταδίκη των αδύναμων μελών της σε μια μακρόχρονη στασιμότητα, αλλά με την διασφάλιση μιας κοινής πορείας για όλα τα μέλη της.


Πηγή:  e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου