Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Huffington Post: «Οι δανειστές διοικούν αυτήν την χώρα»

Η τρόικα κουνά το δάκτυλο σε όσους την ανέχονται
Η τρόικα κουνά το δάκτυλο σε όσους την ανέχονται
“ «Η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της τρόικας οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων», τονίζει η εφημερίδα. ”

Για κυριαρχία των εταίρων – δανειστών στην διοίκηση της Ελλάδας κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Huffington Post, η οποία μιλά για τα έργα και την δράση της τρόικα στην χώρα τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου.
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα σε άρθρο του πυρηνικού μηχανικού, Κωνσταντίνου Τζάνου, επισημαίνει ότι «Οι εκπρόσωποι των δανειστών άγονται και φέρονται όπως θέλουν και στην ουσία διοικούν τη χώρα», για να προσθέσει ότι «Η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της τρόικας οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και ....
...επιχειρήσεων».
Η Huffington Post, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και στην αβεβαιότητα η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αν και χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αυτές δεν μπορούν να γίνουν με τις πολιτικές λιτότητας και της υπερφορολόγησης που επιβάλλει η τρόικα και δεν συμφέρει ούτε την χώρα, αλλά ούτε και τους δανειστές.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει τις συνέπειες αυτών των πολιτικών, καθώς μιλά για την καταβαράθρωση του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι σήμερα, η οποία οφείλεται στις άγριες πολιτικές λιτότητας και της ύφεσης, οι οποίες με την σειρά τους έχουν εκτοξεύσει την ανεργία. 
Ο συντάκτης του άρθρου, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Η ελληνική ύφεση είναι χειρότερη από την Μεγάλη Ύφεση του 1929», προσθέτοντας ότι «Στα χρόνια τα οποία οδήγησαν στην τωρινή κρίση, η μεγάλη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί λόγω των διεφθαρμένων και ανίκανων κυβερνήσεων, μια δημόσια ζωή διαβρωμένη από το κόκκαλο, μια ασταθή ευρωζώνη και την συμπεριφορά της ΕΕ, η οποία κοιτά από την άλλη μεριά μέχρι η κρίση να χτυπήσει καταστροφικά».
Κλείνοντας, η Huffington Post, επισημαίνει ότι «Η άσχημη θέση του ελληνικού κράτους, εγείρει αναπόφευκτα ερωτήματα: 
Που οδηγεί την Ελλάδα η τρόικα; Ως το πιο σοβαροφανές τμήμα που διοικεί την Ελλάδα σήμερα, η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις ζωές και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων και για τις συνέπειες επειδή ταλαντεύεται στην άκρη της οικονομικής κατάρρευσης και της πολιτικής αστάθειας στο μέλλον του ονείρου για την Ηνωμένη Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου