Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

nounan
Η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε υποχωρήσεις, υπό τον φόβο της κατάρρευσης των τραπεζών μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας. 

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες αν η Αθήνα δεν έκανε σημαντικούς συμβιβασμούς και κατέληγε σε συμφωνία χρηματοδότησης με τους υπουργούς της ευρωζώνης, δήλωσε στο RTE ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν.......
... ότι το τραπεζικό της σύστημα θα κατέρρεε την επόμενη Τετάρτη», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι το πρώτο μέρος των συζητήσεων για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Όταν φτάσουν σε ασφαλές σημείο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, τότε θα υπάρξει άλλη συζήτηση η οποία ουσιαστικά θα αφορά τη διαπραγμάτευση για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα».
Ο Noonan, ο οποίος στήριξε τη σκληρή γραμμή Σόιμπλε στις διαπραγματεύσεις, είπε πως υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για υποχωρήσεις.
«Το πολιτικό τους πρόβλημα είναι ότι αυτή είναι μια στροφή από την προεκλογική τους θέση. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί υποχώρηση… Κάνουν συμβιβασμούς και μάλιστα αρκετά σημαντικούς συμβιβασμούς», σημείωσε.
«Όλα όσα συμφωνήθηκαν είναι μια διαδικασία που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν ένα πρόγραμμα κατά το πρότυπο του προγράμματος που ήδη έχουν».

πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου