Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μπήκαν οι υπογραφές, έγιναν οι ανακοινώσεις: Έχουμε και πάλι Μνημόνιο!

Μπήκαν οι υπογραφές, έγιναν οι ανακοινώσεις: Έχουμε και πάλι Μνημόνιο!
Τελικά, o Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα και ο Καμμένος αντί για "Κούγκι" έβαλε την υπογραφή του σε ένα επαίσχυντο Μνημόνιο με τους τροϊκανούς.

O Τσίπρας με τον Καμμένο κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους «Καστελόριζο». Όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδος στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έτσι και σήμερα ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς εποπτείας από την τρόικα, μόνο που πλέον θα την αποκαλεί «θεσμικά όργανα».

 Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ......
......τελικώς έγινε αποδεκτή η τετράμηνη παράταση του μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει ο χρόνος, προκειμένου να αποφασιστεί (από τα «θεσμικά όργανα») το νέο Μνημόνιο.

Τόσο τα αφεντικά της τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), όσο και ο Βαρουφάκης, είπαν ουσιαστικά προς τον Ελληνικό Λαό σε ζωντανή σύνδεση ότι σήμερα αποφασίστηκε η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.  Χαρακτηριστικό της όλης υποθέσεως είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βαρουφάκης, αρνήθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο απλά για έναν φόρο που δεν είναι δίκαιος.

Πάμε, όμως να δούμε, εν τάχει το κείμενο επί του οποίου επήλθε συμφωνία στο Eurogroup, κάνοντας την απαραίτητη «μετάφραση», ώστε να μην δουλεύουν τον κοσμάκη οι συγκυβερνώντες, τα κανάλια, οι φυλλάδες και οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Καταρχάς το κείμενο της συμφωνίας κάνει λόγο για «μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων»Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε το Μνημόνιο, με όλα τα παρελκόμενα που ήδη γνωρίζουμε και – επιπλέον – θα υπογράψει (την Δευτέρα) νέες δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, δηλαδή θα πάρει νέα μέτρα.

Στην συνέχεια γίνεται απολύτως σαφές το τι θα έχουμε τις ακριβώς επόμενες ημέρες: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου... 

Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος»Κοινώς, όπως γινόταν και με τη νουδούλα, θα έρθουν στην Ελλάδα οι τροϊκανοί να επιθεωρήσουν, να αξιολογήσουν και να διατάξουν, αλλιώς δόση... δεν έχει.

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς»

Εδώ είναι το σημείο που ο Τσίπρας έσκισε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, υποσχόμενος στους διεθνείς τοκογλύφους ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσει το μνημόνιο, αλλά δεν θα καταργήσει ΚΑΝΕΝΑ μνημονιακό μέτρο.

Πλέον το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ξεκάθαρα δύο πτέρυγες. Από την μία μεριά βρίσκεται το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο», που αποτελείται από τις δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο, δηλαδή τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Από την άλλη μεριά βρίσκεται μονάχα η Χρυσή Αυγή που αποτελεί την μοναδική πηγή αντίστασης στην φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελληνικής Πατρίδας, όντας παράλληλα  το μοναδικό κόμμα που δέχεται την πολιτική ολόκληρου μνημονιακού – κλεπτοκρατικού κατεστημένου, από κανάλια και εργολάβους, μέχρι φυλλάδες και αποκόμματα του Μνημονίου.

Κώστας Αλεξανδράκης

Σχετικώς με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Σύριζα, αντί για το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα - Μοναδική δύναμη αντίστασης στους διεθνείς τοκογλύφους η Χρυσή Αυγή.

O Σύριζα διατηρεί όλα τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, αποδέχεται την επαίσχυντη εποπτεία της τρόικα (με άλλο όνομα) και απαρνείται τις φιλολαϊκές, προεκλογικές του υποσχέσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

 Μοναδική δύναμη αντίστασης στην οικονομική κατοχή της χώρας, μοναδικό πραγματικά αντιμνημονιακό κίνημα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμoς-Χρυσή Αυγή, γι' αυτό και οι εκλεγμένοι βουλευτές του παραμένουν παράνομα στις φυλακές.»


http://www.xryshaygh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου