Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί.

Καλώς όρισαν και οι "αντιμνημονιακοί" ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο μνημόνιο. 

Όλη η χώρα ένα μνημονιακό τόξο. 

Από σήμερα λοιπόν εφαρμόζουμε το αριστερό μνημόνιο, για την ακρίβεια συνεχίζουμε πιο ασφυκτικά το υπάρχον μνημόνιο και θα μας ελέγχουν οι θεσμοί (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ), κατά κόσμον τρόϊκα. Το ίδιο σκηνικό πάντα. 

Κάνουμε δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις και φτάνουμε στην τελευταία στιγμή όπου επέρχεται η ταπείνωση του λαού ως ..........λύτρωση από τα χειρότερα. Τζάμπα η υπερηφάνεια που έρευσε αυτές τις μέρες.

Η Ελλάδα γλίτωσε για μια ακόμα φορά από τα βράχια. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η
επίσημη προπαγάνδα του συστήματος. 

Ας αναρωτηθούμε όμως ποιος ακριβώς γλίτωσε; Ο λαός που θα συνεχίσει στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ή το καθεστώς; Περί αυτού πρόκειται. 

Δεν γλίτωσε η χώρα από τα βράχια, αλλά το καθεστώς που θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το λαό. 

Δυστυχώς η χώρα έχασε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να γκρεμίσει το καθεστώς που την καθυποτάσσει και να αναταχθεί. Το καθεστώς θα συνεχίζει να πλουτίζει και ο λαός θα συνεχίσει να φτωχαίνει. 

Ποιος λοιπόν διασώθηκε; Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε, όπως ακριβώς το λέγαμε, ότι είναι δημιούργημα του συστήματος και δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό το σύστημα.

Αλήθεια που είναι εκείνο το δημοψήφισμα που απειλούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έκαναν. Αστείο φυσικά να περιμένει κάποιος από μία υπερσυγκεντρωτική αριστερά να δώσει δημοκρατία και φωνή στο λαό;

Θέλετε την πρόβλεψή μας; Τη συμφωνία για τη συνέχιση του μνημονίου θα την ψηφίσουν και η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ και σε κάποια στιγμή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αντιμετωπίσουν εσωτερικά προβλήματα (και η ΝΔ θα διώξει τον Σαμαρά), θα πάμε σε συγκυβέρνηση μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ίσως και άλλων μνημονιακών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου