Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το τέλος της «λούφας και παραλλαγής»








Τάραξε τα ως τώρα ήρεμα νερά της καλοπέρασης στον στρατό η απόφαση του Π. Καμμένου να στείλει όλους τους κληρωτούς (κάπου 1.400 φαντάρους) σε συνοριακές μονάδες. 

Οπως μου έλεγε ανώτατος στρατιωτικός, τις τελευταίες ημέρες έγιναν χιλιάδες (χωρίς υπερβολή) τηλεφωνήματα από βουλευτές, υπουργούς, διοικητές οργανισμών και από διαφόρους άλλους (τους οποίους ας ονοματίσουμε«παράγοντες της δημόσιας ζωής») ώστε να εξαιρεθούν τα δικά τους παιδιά από τη θητεία στα σύνορα. 

Να σκεφθείτε ότι την Τετάρτη το βράδυ στο......... Περιστύλιο της Βουλής είχαν πολιορκήσει τον υπουργό Αμυνας αρκετοί βουλευτές (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) και ζητούσαν ένα μικρό ρουσφετάκι: να εξαιρεθεί... 

κάποιος δικός τους από την απόφαση να κάνει τη θητεία του στα σύνορα. Σου λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα που γίναμε κυβέρνηση ούτε αυτό το ρουσφετάκι μπορούμε να κάνουμε; Ο κ. Καμμένος απλώς τους έλεγε ότι ήδη υπέγραψε την απόφαση και δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ανέφερε ονομαστικά ένα σωρό παιδιά επωνύμων που πήραν τον δρόμο για τα σύνορα.

Θητεία δύο ταχυτήτων

Υπήρξαν όμως ορισμένοι βουλευτές που δεν το έβαζαν κάτω και επέμεναν να εξαιρεθούν τα δικά τους παιδιά. Ενας μάλιστα έλεγε στον υπουργό: «Αν τον βγάλω Ι4 (δηλαδή, βοηθητικό), θα γλιτώσει τη μετάθεση;». 

Δεν γνωρίζω τι του απάντησε ο υπουργός, ο οποίος δεν είναι και στρατολόγος, εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι ετοιμάζονται σημαντικές μεταβολές στο θέμα της θητείας. Επειδή η νέα ηγεσία του υπουργείου Αμυνας δεν πρόκειται να εφαρμόσει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως εισηγούνται τα γενικά επιτελεία, και τούτο γιατί διαμαρτύρονται και μάλιστα έντονα οι νεολαίες των κομμάτων και κυρίως η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει κάτι άλλο: θητεία δύο... ταχυτήτων. 

Οσοι υπηρετούν στα σύνορα θα κάνουν θητεία εννέα μηνών και όσοι θέλουν να υπηρετήσουν στα αστικά κέντρα θητεία 12 μηνών. 

Αυτή είναι επίσης η εισήγηση των γενικών επιτελείων. Αφήστε που, όπως μου είπε ο ανώτατος στρατιωτικός, άλλες δυο-τρεις ΕΣΣΟ να πάνε στα σύνορα και λύσαμε το πρόβλημα της στελέχωσης των συνοριακών μονάδων για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου