Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το ΔΝΤ θα αξιολογήσει το σχέδιο των Ελληνικών μεταρρυθμίσεων και θα δώσει την έκθεση του στη Ευρωζώνη.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 21 Δεκεμβρίου. 

Η  Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί την συνάντηση του  Eurogroup για το πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας ως «δύσκολη, αλλά εποικοδομητική».

"Όσο για το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σειρά από ορόσημα και ημερομηνίες για την επίτευξη των στόχων που πρέπει να γίνουν”, δήλωσε η Λαγκάρντ εκφράζοντας την άποψη του Ταμείου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

  •  "Εννοείται ότι πριν από το τέλος  της Δευτέρας οι Ελληνικές αρχές πρέπει να........... μας παρουσιάσουν  μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , την ΕΚΤ, και εμάς, στο ΔΝΤ, θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την αξιολόγηση αυτού του καταλόγου,." - Είπε αυτή.
Σύμφωνα με την Christine Lagarde, το Ταμείο θα ενημερώσει τα μέλη της ζώνης του ευρώ, διότι  υπάρχει ένας  αρκετά μεγάλος κατάλογος  μεταρρυθμίσεων. 

Η εκτέλεση  θα πρέπει να οδηγήσει σε περαιτέρω δόση της ενίσχυσης που πρέπει να καταβληθεί.

Προηγουμένως, η Ευρωομάδα δήλωσε ότι το τελικό πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς χρηματοδοτικής συνδρομής θα πρέπει να συμφωνηθεί  από τους πιστωτές μέχρι το τέλος Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου