Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις:Η Γερμανία κόντρα στην Τουρκία και στη μέση το Αιγαίο...

Ένα ακόμη μέτωπο άνοιξε η Τουρκία, λίγο μετά το χαστούκι που δέχτηκε από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας, η οποία πέρασε ψήφισμα για την αναγνώριση...της γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ακολουθώντας τις οδηγίες Ερντογάν, προχώρησε στην ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στη Γερμανία, προκαλώντας ακόμη περισσότερες ρωγμές στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας.

Την ώρα που ο Ερντογάν παρακαλεί για μία θέση στην Ε.Ε., το πλήγμα αυτό τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων. 

Αυτό σημαίνει πως ...

....ίσως ο Ερντογάν κληθεί να πληρώσει γιγαντιαίες αποζημιώσεις στην κοινότητα των Αρμενίων και στις οικογένειες των θυμάτων, οδηγώντας έτσι την Τουρκία στο χείλος του γκρεμού.

Είναι εντελώς παράλογο να ζητεί ο Ερντογάν μία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως όμως να αναγνωρίζει τις σφαγές που έλαβαν χώρα από τους προγόνους του.

Ο προκλητικός σουλτάνος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κουμάντο και στην Ε.Ε., όπως ακριβώς συμβαίνει και στη χώρα του. Η Γερμανία (με τη βοήθεια του Αρμενίου προέδρου Σαρκισιάν) δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του.

Αυτή την ώρα λοιπόν, ο "παρεξηγημένος" Ερντογάν άνοιξε μέτωπο με την Γερμανία, δίνοντας τέλος σε κάθε πιθανότητα για είσοδο της στην Ε.Ε. και για έκδοση βίζας για τους Τούρκους στην Ε.Ε..

Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι η Τουρκία παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ, δυναμιτίζοντας καθημερινά το κλίμα στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις.

Οι χειρισμοί Γερμανίας - Τουρκίας θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το Αιγαίο μας, καθώς αν η Ε.Ε. πει σθεναρό όχι στις διεκδικήσεις των Τούρκων για ένταξη και βίζα, τότε θα γιγαντωθεί η προκλητικότητα στις θάλασσες μας.

Η Τουρκία αυτή την ώρα χάνει σε όλα τα μέτωπα και θα προσπαθήσει να βγει "νικήτρια" σε κάποιο από τα μέτωπα. Το μέτωπο αυτό θα είναι με την Ελλάδα...!

Το ερώτημα είναι: Θα τα καταφέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου