Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ήρθε η ώρα του δολαρίου… να ξεχωρίσει

Ήρθε η ώρα του δολαρίου… να ξεχωρίσει - Κεντρική Εικόνα/Video
Τώρα ήρθε η ώρα του δολαρίου να λάμψει, στη μετά Brexit εποχή, διατείνεται σημαντική μερίδα αναλυτών, σκιαγραφώντας την επόμενη μέρα για τις αγορές μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τους traders που δραστηριοποιούνται στην αγορά συναλλάγματος, το προηγούμενο τρίμηνο την τιμητική της είχε η στερλίνα, λόγω της αναμονής για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Τώρα που το δημοψήφισμα ανήκει πλέον στο παρελθόν, ήρθε η ώρα για «ανασύνταξη δυνάμεων».
Πλέον, για μεγάλη ....
...μερίδα αναλυτών, ήρθε η ώρα του δολαρίου να πρωτοστατήσει.
«Το τελευταίο διάστημα είχαμε συνηθίσει στην ιδέα ενός αποδυναμωμένου δολαρίου. Αυτό, ήρθε η ώρα να αλλάξει», προβλέπουν οι αναλυτές της Julius Baer. «Το θέμα του Brexit άλλωστε θα μας απασχολήσει για αρκετές ακόμη εβδομάδες… για μήνες ολόκληρους», εξηγούν.
To αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου συνεχίζει να προκαλεί «αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές, τόσο σε επίπεδο μετοχών, όσο και σε ό,τι αφορά τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος.
Η Julius Baer, παρά το νέο «πέπλο» αβεβαιότητας που έχει «σκεπάσει» οικονομίες και αγορές, μετά το Brexit, εξακολουθεί να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. 
Ταυτόχρονα, εκτιμά πως η πλειοψηφία αναλυτών, traders και επενδυτών έχει υποτιμήσει τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου από την πλευρά της Fed
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Julius Baer, ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου θα δώσει ανοδική ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα, στηρίζοντάς το να ανακάμψει από τις βαριές απώλειες που κατέγραψε στις αρχές του έτους. Μάλιστα, η εκκίνηση του 2016 ήταν η χειρότερη από το 2011 για το δολάριο.
Έρχεται πτώση για το ευρώ
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Julius Baer το ευρώ αναμένεται να επιδοθεί σε πτωτικό σπιράλ προσεχώς. Μάλιστα, προβλέπουν πως δεν αποκλείεται να διολισθήσει πάνω από 2%, στα επίπεδα των 1,08 δολαρίων, ως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Σε ό,τι αφορά τη στερλίνα, προβλέπουν πτώση στα επίπεδα των 1,16 δολαρίων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, επίπεδα ως και 9% χαμηλότερα από τα τρέχοντα.
«Η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές θα συνεχιστεί, στη σκιά της επόμενης μέρας μετά το Brexit. Μεγάλος ωφελημένος του κλίματος αυτού θα αποδειχθεί το δολάριο», εκτιμά, στο ίδιο μήκος κύματος με τη Julius Baer, ο Jeremy Stretch, στρατηγικός αναλυτής της CIBC
Σύμφωνα με τον ίδιο το δολάριο θα ενισχυθεί, γεγονός που θα σημάνει την αποδυνάμωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,06-1,07 δολαρίων στο τρέχον τρίμηνο.
Για την πλειοψηφία των αναλυτών, το δολάριο είναι στην καλύτερη θέση – έναντι των άλλων νομισμάτων – ώστε να διαχειριστεί την αύξηση των κινδύνων σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου