Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


30-8-2015

Greek Spirit 
Άραγε πόσοι από τους όψιμους υπερεθνικιστές γνωρίζουν ότι από το 1922 έως το 1974 και παρόλο που το 1955 εκδιώχθηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες της Πόλης,η Τουρκία δεν θεωρούνταν απειλή από το Ελληνικό κράτος. 


Μέχρι το 1974 ο ελληνικός στρατός δεν ήταν συγκεντρωμένος στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά ήταν προσανατολισμένος στον ΄΄κομμουνιστικό κίνδυνο΄΄ από Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία.


Μετά την Μικρασιατική καταστροφή,το 1930, Ο Βενιζέλος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύναψε....
.. σύμφωνο Ελληνοτουρκικής  φιλίας με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας εξομαλύνθηκαν μέχρι το 1955 οπότε λόγω της ένοπλης δράσης των Ελληνοκυπρίων ενάντια στην Αγγλική κατοχή η Τουρκία λειτουργώντας ως μεσαζοντας της Βρετανίας εκδίωξε τους Έλληνες της Πόλης.

Όμως ακόμα και αυτή η εθνική και ανθρωπιστική τραγωδία  των Ελλήνων της Πόλης δεν στάθηκε ικανή για το Ελλάδα να θεωρήσει την Τουρκία ως εχθρικό κράτος , τουλάχιστον σε σημείο που να υπαγορευθεί η αναδιάταξη των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Τουρκία , όπως και η Ελλάδα, ανήκαν στην Δύση και στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με τις επιταγές του μοιράζονταν τον κοινό κίνδυνο, την κάθοδο των Ρώσων ....
....στο Αιγαίο.




Βέβαια τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να θεωρήσει την Τουρκία φίλη και σύμμαχο.




Οι σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας οξύνθηκαν κατά και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Για τα πραγματικά αίτια της εισβολής και τους πρωταίτιους και του προδότες πολλά έχουν ειπωθεί και πιθανόν όλες οι θεωρίες να είναι σωστές διότι ένα έγκλημα αυτού του μεγέθους αποτελεί μια πολυσύνθετη προσπάθεια με πολλούς συνενόχους.




Αυτό όμως που πρέπει να επισημανθεί μεταξύ των άλλων είναι ότι η Ελληνοτουρκική κρίση , η ρήξη των σχέσεων των δύο χωρών που οδήγησε στην σημερινή πόλωση και που αποκλείει κάθε πιθανότητα συνεργασίας, ξέσπασε αμέσως μετά την πετρελαϊκή κρίση του 1973.




Τον Οκτώβριο του 1973 οι Άραβες  σταμάτησαν τις εξαγωγές πετρελαίου στην Δύση και ΗΠΑ σε αντίποινα για την βοήθεια που οι τελευταίες παρείχαν στο Ισραήλ το οποίο πολεμούσε εναντίον των Αράβων στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.




Τον Μάρτιο του 1974 η πετρελαϊκή κρίση έληξε αλλά η Δύση είχε λάβει ένα μεγάλο μάθημα,ότι δεν πρέπει να βασίζεται στους Άραβες για την ενεργειακή αυτονομία της.
Ως πρώτο μέτρο των ΗΠΑ και Δύσης για την αποφυγή άλλης ενεργειακής κρίσης ήταν η πιο ενεργή ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα των Αράβων με στόχο την διάσπαση τους η οποία έφερε τα τραγικά αποτελέσματα του σήμερα όπως ο πόλεμος στην Λιβύη, Συρία, Ισλαμικό Κράτος, πόλεμος στο Ιράκ .




Το δεύτερο μέτρο που πήρε η Δύση και οι ΗΠΑ ενάντια σε ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση ήταν η εξασφάλιση των αποθεμάτων της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδη των κοιτασμάτων του Αιγαίου, του Λιβυκού πελάγους νότια της Κρήτης και της θάλασσας του Λεβάντε (παράλια Συρίας -Λιβάνου-Ισραήλ-λωρίδας Γάζας-Αιγύπτου).
Τα κοιτάσματα αυτά ήταν διεγνωσνένα και επισημασμένα αλλά το υψηλό κόστος υποθαλάσσιας εξόρυξης τους τα κατέτασσε στα στρατηγικά αποθέματα τα οποία θα χρησιμοποιούνταν μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Η πόλωση μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας λόγω της κατοχής της Κύπρου εξυπηρετεί ανάμεσα σε άλλα την εξασφάλιση της μη εκμετάλλευσης αυτών των κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Η συγκέντρωση στρατευμάτων και όπλων στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά και μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν στην διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ.

Με τα παραπάνω δεν πρέπει να εννοήσουμε ότι ήρθε η ώρα να ρίξουμε τα τείχη και να ξεχυθούμε μα δάκρυα στα μάτια στις αγκαλιές των αδερφών Τούρκων ζητώντας συγχώρεση και φιλία, όχι.




Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινή μοίρα.

Οι τιμές πετρελαίου και αερίου διεθνώς έχουν  πέσει απόρροια της πολιτικής ΗΠΑ- σουνιτών Αράβων να πλήξουν την Ρωσία.




Όμως πλησιάζει ο καιρός που τα υπάρχοντα κοιτάσματα σε Σαουδική Αραβία και αλλού θα στεγνώσουν.Ήδη οι σαουδάραβες έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι μέχρι το 2030 θα εγκαταλείψουν το πετρέλαιο ως πηγή ενέργεια στην χώρα τους και θα το αντικαταστησουν με ηλιακή ενέργεια.




Σιγά σιγά έρχεται η ώρα για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και αν Μεσόγειο.
Όμως θα ήταν ανόητο για τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τις ΗΠΑ να αρχίσουν τις εξορύξεις σε μια θάλασσα η οποία ανήκει σε δύο κυρίαρχα κράτη,Ελλάδα και Τουρκία.




Το σχέδιο είναι ότι μετά την πόλωση των τελευταίων 4 δεκαετιών θα επέλθει η με το ζόρι, η εξαναγκασμένη συμφιλίωση η οποία θα οδηγήσει σε συνομοσπονδία. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ομόσπονδη υπερδύναμη θα πρέπει πρώτα τα δύο κράτη να διαμελισθουν και κατόπιν μόνο κομμάτια τους να ομοσπονδοποιηθούν.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε ένα θανατηφόρο σπιράλ προς τα κάτω με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, νεκρή οικονομία και κοινωνία, συνθήκες δημιουργημένες από τους Γερμανούς προκειμένου να ξεπουληθεί η χώρα. Αυτά είναι γνωστά.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία.

Ο ''σαραντάρης΄΄ Κούρδος Ντεμιρτάς (σας θυμίζιε κάτι ο όρος ''σαραντάρης;) στις εκλογές του Ιουλίου 2015 εμπόδισε τον Ερντογάν να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη. Ο Ερντογάν από την μεριά του δεν αγχώθηκε και ιδιαίτερα και αφού έπραξε με ιδιαίτερη βιασύνη ότι προβλέπεται από το τουρκικό σύνταγμα περί ''διερευνιτκής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης'' είναι έτοιμος να προκηρύξει εκ νέου εκλογές.Ο Ντεμιρτάς αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη η οποία θα δυναμιτίσει το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο στην Τουρκία και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αφύπνιση και εκπροσώπηση όχι μόνο των Κούρδων αλλά και όλων των κοσμικών και δυτικόστροφων αστικών μαζών των δυτικών επαρχιών που επιθυμούν ακόμα και την απόσχιση τους απο το τουρκικό κράτος του ισλαμιστή Ερντογάν.




Ο δε Ερντογάν δέχθηκε με ψυχραιμία και σχετική απάθεια την αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης και ασκώντας μόνο τυπικά και πολύ βιαστικά τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύνταγμα κατέληξε στην προκήρυξη νέων εκλογών.




Το ίδιο και στην Ελλάδα, μια ''τσάτρα-πάτρα''κοινοβουλευτική διαδικασία παρωδία επιβολής 3ου  μνημονίου και προκήρυξης εκλογών χωρίς να τηρηθεί το σύνταγμα επακριβώς.(σ.σ. Το κείμενο γράφηκε τον Αύγουστο του 2015, τελικά ο Ερντογάν επικράτησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, στον δεύτερο γύρο, με την βοήθεια του Κατάρ εξαγόρασε ψήφους και συνειδησεις, εκβίασε και γενικά προέβη σε κάθε έκνομη παρασκηνιακη ενέργεια για την επανεκλογή του)

Η Ελλάδα ελέγχεται από την Γερμανία και η Τουρκία από το Κατάρ.Το Κατάρ αποτελεί σύμμαχο και ιδρυτικό μέλος του άξονα Καταρ-Γερμανίας-Τουρκίας με μέλη τις ΗΠΑ και το Ισλαμικό Κράτος.




Το Κατάρ έχει υποσχεθεί στην Γερμανία άφθονο αέριο προ αντικατάσταση του Ρωσικού.Η Γερμανία έχει υποσχεθεί στο Κατάρ την ισλαμοποίηση της Ευρώπης από τα εκατομμύρια προσφύγων που θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους που χρηματοδοτεί το Κατάρ και οι ΗΠΑ.Απλά πράγματα.

Η Τουρκία αποτελεί τον μπράβο των παραπάνω. Ο Τουρκικός στρατός εξοπλίζεται με χρήμα του Κατάρ ως εφεδρεία  σε περίπτωση που αποτύχει το σχέδιο διαμελισμού Ελλάδας Τουρκίας.




Το σχέδιο αυτό υπαγορεύει τον διαμελισμό της Τουρκίας με πρώιμο στάδιο την ομοσπονδοποίηση της .Ο Ντεμιρτάς θα είναι κυβερνήτης της δυτικής Τουρκίας και Πόλης. Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει οι νέες Βρυξέλλες.Πολλοί διεθνείς οργανισμοί θα έχουν την έδρα τους εκεί.Οι Τούρκοι επιχειρηματίες με Καταριανά κεφάλαια θα αγοράσουν όλη την Ελλάδα και θα την χωρίσουν σε ημιαυτόνομες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.Οι ΕΟΖ αυτές θα αποτελέσουν την βάση του διαμελισμού της χώρας.


Οι Έλληνες πεινασμένοι από την ανεργία θα αποδεχθούν τις ΕΟΖ και τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν. Σταδιακά θα γίνουν μετακινήσεις πληθυσμών και οι Έλληνες θα αποτελέσουν την μειονότητα.Το Αιγαίο θα περικλείεται απο δύο χώρες που θα είναι στην ουσία διαμελισμένες και παραδομένες στο κεφάλαιο του Κατάρ και το κυνήγι της όποιας ευμάρειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών που θα εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη.


Τα πετρέλαια του Αιγαίου θα μπορέσουν να εξορυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταστροφής της Ρωσικής οικονομίας η οποία όντως πλήγηκε από τις μειώσεις τιμών του αερίου. Οι τιμές θα ανέβουν και η υποθαλάσσια εξόρυξη θα είναι συμφέρουσα.





Ακόμα και εάν οι τιμές αερίου δεν ανέβουν τελικά, ακόμα και εάν η ρωσική οικονομία αντέξει , ακόμα και τότε τα πετρέλαια του Αιγαίου θα χρησιμοποιηθούν όπως αυτά του Κουρδικού Ιράκ που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.Τα πετρέλαια αυτά εξάγονται παρανομα στην Σαουδική Αραβία η οποία τα ΄΄βαφτίζει'' Σαουδαραβικά για να καλύψει το στέγνωμα των δικών της κοιτασμάτων.




Βέβαια οι τζιχαντιστές βρήκαν έτοιμες υποδομές εξόρυξης σε αντίθεση με το Αιγαίο που θα πρέπει να επενδυθούν τερατώδη κεφάλαια, αυτό όμως δεν ακυρώνει την γενική εκτίμηση των πραγμάτων.




Ο τουρκικός στρατός είτε θα αναλάβει δράση εναντίον της Ελλάδας στο απώτερο μέλλον σε περίπτωση που το παραπανω σχέδιο δεν προχωρησει με ταχύτητα, είτε θα αναλάβει δράση στο αμέσως προσεχές διάστημα με στόχο να εκβιάσει δήθεν την ελληνική κυβέρνηση η οποία θα εχει την τέλεια δικαιολογία για να έρθει στο τραπεζι των διαπραγματευσεων και να αποδεχθεί τους όρους που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του παραπάνω σχεδίου 


Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου