Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/07/juncker-685809.jpg?w=590&h=350

Τριγμοί και ρωγμές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Άνγκελα Μέρκελ να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Γερμμανίδα Καγκελάριος φανερά ενοχλημένη από την στάση του Προέδρου της Κομισιόν, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, παρουσιάζεται έτοιμη να καρατομήσει τον Γιούνκερ, ο οποίος πιέζει για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από το Ευρωπαϊκό μπλοκ.

Υψηλοί αξιωματούχοι στο Βερολίνο, παρουσιάζονται σοκαρισμένοι από την προσέγγιση του κ. Γιούνκερ στη Βρετανία κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο και πλέον θεωρούν ότι....

.... ο ίδιος αποτελεί «μέρος του προβλήματος». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ φαίνεται αποφασισμένη εισηγηθεί την απομάκρυνσή του του μέσα στο επόμενο έτος.

Παρόλο που η Γερμανίδα ηγέτης δεν έχει από μόνη της τη δύναμη να διώξει τον Γιούνκερ από τη θέση του, δεν μοιάζει καθόλου απίθανο να λάβει την υποστήριξη άλλων κρατών – μελών γι αυτή της την απόφαση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του προέδρου της Κομισιόν να καλωσορίσει την πρώτη υπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια να υποστηρίξει ανοιχτά στη γερμανική τηλεόραση την ανεξαρτησία της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η Μέρκελ δεν ενεργεί ανεξάρτητα, καθώς δέχεται έντονες πιέσεις από τους Γερμανούς βιομηχάνους, που θέλουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία, και κατέληξαν στο συμπέρασμα η «τοξική» παρουσία του Γιούνκερ θα μπορούσε να τορπιλίσει τις επερχόμενες συνομιλίες εξόδου.

Ανώτερος υπουργός και άμεσος συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελαρίου επεσήμανε: «Ο Γιούνκερ έχει το χρόνο, αλλά και πάλι έδρασε εναντίον του κοινού συμφέροντος, ενώ η αντίδρασή του στο βρετανικό δημοψήφισμα ήταν πολύ επιζήμια. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για θεσμικούς διαπληκτισμούς, αλλά η πίεση για να παραιτηθεί, θα γίνει μόνο μεγαλύτερη και η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει τελικά να ασχοληθεί με αυτό το θέμα το επόμενο έτος.»

Τα σενάρια ενισχύονται και από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), που σε πρόσφατο δημοσίευμα ζητούσε από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να παραιτηθεί.

«Ο Γιούνκερ δείχνει για άλλη μια φορά με ένα μοιραίο τρόπο, το πόσο λίγο βλέπει τον εαυτό του ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αντιπροσωπεύει το σύνολο της ΕΕ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλευρό της Γερμανίας, αναμένεται να βρεθούν χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Ουγγαρία, που με τη σειρά τους απορρίπτουν στο σχέδιο του Γιούνκερ για «περισσότερη Ευρώπη» και ταυτόχρονα είναι φανερά επηρεασμένες από το Brexit.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου