Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Νέα βόμβα! Παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP ο Νάιτζελ Φάρατζ!

Ο Βρετανός πολιτικός, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε ότι έκανε το χρέος του και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα και να βοηθά τα κινήματα ανεξαρτησίας στην υπόλοιπη ΕΕ.

Το Brexit φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας. Αλλά αυτό που έγινε τη Δευτέρα (04.07.2016) μάλλον κανείς .....

...δεν το περίμενε: να υποβάλει παραίτηση από την ηγεσία του εθνικιστικού κόμματος της Βρετανίας ο Νάιτζελ Φάρατζ. Και να που συνέβη όμως.

Ο Φάρατζ, υπέρμαχος του Brexit και νικητής του δημοψηφίσματος αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Βρετανίας στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας: τη στιγμή που καλείται η Βρετανία να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. 


Ακολουθεί έτσι το δρόμο του συνοδοιπόρου του στη μάχη για το Brexit, Μπόρις Τζόνσον, που ενώ όλοι περίμεναν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία των Συντηρητικών και τη διαδοχή του Κάμερον, επέλεξε να... αποχωρήσει από την κούρσα. Μάλλον, να μην μπει ποτέ...

Θέλω τη ζωή του πίσω, είπε ο Φάρατζ. Και είπε επίσης ότι ποτέ δεν ήθελε να γίνει επαγγελματίας πολιτικός. 


Μάλλον ήθελε μόνο να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πέτυχε και αφήνει σε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 

Αν τα βγάλουν κι αν γίνει το Brexit τελικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου