Ο βρόμικος επικοινωνιακός πόλεμος με τις διαρροές περί «περιορισμένης ικανότητας», για να δικαιολογηθεί η απόφαση αντικατάστασης του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γκίνη, τον εξόργισε και αυτό δεν κρύφτηκε
στην τελετή παράδοσης-παραλαβής όπου έπεσαν οι πρώτες προειδοποιητικές βολές…
Η έκφραση που έχει τυπωθεί – προς το παρόν – στους παριστάμενους, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Σχολή Ευελπίδων, είναι το «προβληματίζουν για τον τρόπο που οι αρμόδιοι προσεγγίζουν το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας της χώρας»… για να συμπληρώσει, ότι οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις έγινανχωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των επιτελείων.
Το βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος προσωπικά, θα έπρεπε να προσέχουν λίγο περισσότερο τα παιχνίδια επικοινωνίας, τουλάχιστον όταν γνωρίζει πολύ καλά τους πραγματικούς λόγους της αποστρατείας, μερικούς μόνο εκ των οποίων ανέφερε μέχρι στιγμής το «defence-point.gr».
Από τη στιγμή της ανάρτησης του σχετικού θέματος με τίτλο, «Η ηλεκτρική καρέκλα του Α/ΓΕΣ και το ‘βαθύ κράτος’» (http://www.defence-point.gr/news/?p=70874), οι πληροφορίες – καταγγελίες και τα τεκμήρια που έχουν προκύψει παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον… Κατά συνέπεια, θα συνιστούσαμε μια πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς δεν είναι δυνατόν να υφίσταται συνωμοσία κατά μιας… πεφωτισμένης πολιτικής ηγεσίας. Εμείς θα διασταυρώνουμε και θα επανερχόμαστε.
Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την οργή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι κατανοεί τη φόρτιση αλλά «πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε πρόσωπα, ανήκουν στην πατρίδα». Επειδή συμφωνούμε απόλυτα με τον υπουργό, περιοριζόμαστε να παρατηρήσουμε, ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και τα κριτήρια επιλογής να είναι «εθνικά» και όχι μικροκομματικά, όπως μας έχει συνηθίσει η πολιτική τάξη της χώρας.
Λίγη προσοχή παραπάνω δεν θα έβλαπτε, διότι κάποιοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της, για τους δικούς τους λόγους έχουν αποφασίσει να πάρουν κάποια αδικαιολόγητα ρίσκα τελευταία και εάν το παραμικρό δεν πάει καλά, θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα ζητηθούν ευθύνες. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε και χρησιμοποιήσαμε ευθαρσώς την έννοια «βαθύ κράτος» και εμμένουμε σε αυτόν, ενώ θα συνεχίσουμε να την τεκμηριώνουμε.
Διότι το «γράψιμο» στα γενικά επιτελεία που προειδοποιούν έχει κάποιο όριο, εάν κάποιοι νομίζουν ότι με την «υψηλή πολιτική» λύνουν τα προβλήματα, θα μπορούσαμε να τους παραπέμψουμε σε πολλές σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας όπου χώρες και λαοί πλήρωσαν πανάκριβα τις ενέργειες και τις παραλήψεις των ηγεσιών τους.
Και δυστυχώς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις (κανείς δεν είναι πιο πατριώτης από τον άλλο, κάποιοι όμως είναι δούλοι κομμάτων ενώ άλλοι όχι) τα αποτελέσματα είναιαπολύτως μετρήσιμα. Δεν επιθυμούμε να υπάρξει στρατηγός που θα παραιτηθεί και όσα θα αναφέρει δεν θα φθάνει ούτε ο Νιαγάρας για να τα ξεπλύνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου