Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Και νέο «δώρο» στους έχοντες και στους ξένους «άρπαγες των σπιτιών μας»‏



Για την ανάκαμψη δήθεν της κτηματαγοράς ετοιμάζονται να μειώσουν τον φόρο μεταβίβασης στα ακίνητα (Φ.Μ.Α.).

Γνωστός «λαγός» της κυβέρνησης κυριακάτικο φύλλο το οποίο δημοσιεύει την είδηση.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Άρχισε η κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για τους Έλληνες;

Πόσοι και ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητα; Μήπως ξεκίνησαν οι τράπεζες να δίνουν στεγαστικά δάνεια;

Η απάντηση κρύβεται πίσω από την «παρέα» της Κυβέρνησης.

Στρώνουν «κόκκινο» χαλί για «Έλληνες» φίλους και εισαγόμενους «επενδυτές» άρπαγες των ελληνικών περιουσιών. Πέραν του εκβιασμού « αν θέλεις το αγοράζω στο 50% της αντικειμενικής» τώρα τους χαρίζουν και τους φόρους μεταβίβασης.

Η πραγματική ιστορία του «Εμίρη» και του «κακομοίρη».

Δώρο οι φόροι μεταβίβασης στους «Εμίρηδες» άρμεγμα στους «κακομοίρηδες» πολίτες οι οποίοι τελικά θα τους πληρώσουν.

Και ενώ όλοι θα περιμέναμε να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στον τουρισμό που θα εξασφάλιζε έσοδα στο κράτος και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, οι Κυβερνώντες δωρίζουν στους λίγους «φίλους-άρπαγες» τον ιδρώτα των Ελλήνων. Πώς θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα που θα δημιουργηθεί εκ του δώρου στους ¨εμίρηδες»; Με νέα προαποφασισμένη μείωση μισθών και συντάξεων οσονούπω: τον ερχόμενο Απρίλιο (παρά τους θεατρινισμούς περί του αντιθέτου από κυβερνητικούς υποτακτικούς).

Φυσικά οι αποφάσεις θα νομιμοποιηθούν με την συνηθισμένη πλέον διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικής ευταξίας.

Η κυβερνητική τρόϊκα κινείται επάνω σʼ ένα επικίνδυνα τεταμένο σχοινί. Όταν σπάσει, θα γίνουν βορά στο εξαθλιωμένο και εξαγριωμένο πλήθος. Μέχρι τότε τον ρόλο του «σάκου του μποξ» θα παίζουν οι 300, πλούσια αμειβόμενοι, σύγχρονοι «κοτζαμπάσηδες».

Ιωάννης Δέμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου