Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ισλαμοφασίστες στη Νιγηρία απήγαγαν κι εκτέλεσαν Έλληνα. ΒΙΝΤΕΟ



Την τραγική είδηση επιβεβαιώνει σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει στην κατοχή του, το υπουργείο Εξωτερικών
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Δεν βρήκε δουλειά στην Ελλάδα, ούτε στην υπόλοιπη Ευρώπη και ανταποκρίθηκε σε αγγελία λιβανέζικης εταιρείας για εργασία στο εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στη Νιγηρία. Τελικά απήχθη μαζί με έξι συναδέλφους του από Νιγηριανούς ισλαμοφασίστες και σύμφωνα με τις ενδείξεις έχασε τη ζωή του.

Την τραγική είδηση επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών με ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, νεκρός είναι ο Έλληνας μετανάστης, ο οποίος απήχθη στις 16 Φεβρουαρίου από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία.

Η απαγωγή έγινε ύστερα από επίθεση εξτρεμιστών της ακραίας οργάνωσης "Ansaru" αρχικά στο εργοτάξιο του Μπάουτσι, στη βόρειο Νιγηρία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν καταστροφές και οδηγήθηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση τρεις Λιβανέζοι, ο Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός κι ένας Φιλιππινέζος.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Καθ' όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων. Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.

» Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Έλληνα πολίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ήταν σε συντονισμό με τις άλλες ελληνικές αρμόδιες Υπηρεσίες και τηρούσε διαρκώς ενήμερη την οικογένειά του.

» Για την επαφή και το συντονισμό με τις Υπηρεσίες των λοιπών εμπλεκομένων χωρών συστάθηκε Ειδική Ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων χωρών.

» Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία ενισχύθηκε με υψηλόβαθμο προσωπικό και τα στελέχη της, διπλωμάτες και αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανέλαβαν τις επαφές με τις νιγηριανές αρχές και τις επιτόπιες Πρεσβείες, ενώ οι πρεσβείες της Ελλάδας στις εμπλεκόμενες χώρες βρίσκονταν σε επαφή με τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών.

» Σημειώνεται τέλος, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των λοιπών εμπλεκομένων χωρών.
» Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Πολιτείας αυτές τις δύσκολες ώρες».

Το χρονικό

Το θέμα πήρε διαστάσεις χθες αργά το απόγευμα όταν το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Associated Press” μετέδωσε ότι οι επτά όμηροι των Νιγηριανών ισλαμοφασιστών είχαν εκτελεστεί. Τότε άρχισε το θρίλερ, το οποίο κορυφώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες όπως σας ενημέρωσε το "Newsbomb.gr" με πλήρες ρεπορτάζ. 

Η ακραία τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση “Ansaru” (η οποία θεωρείται συγγενής οργάνωση προς την "Αλ Κάιντα") ανακοίνωσε την «εκτέλεση» των επτά αθώων ανθρώπων με ανάρτηση που έγινε ισλαμική ιστοσελίδα μαζί με φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα, τα οποία αναφέρθηκε ότι ήταν μερικών εκ των ομήρων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η ανακοίνωση των ισλαμοφασιστών της Ansaru δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί εξαρχής από τις Αρχές Ασφαλείας στη Νιγηρία. Σε νεώωτερη ανταπόκριση του ΑΡ αναφερόταν μάλιστα η πληροφορία ότι οι επτά όμηροι είχαν απαχθεί από καταυλισμό στη Τζαμάαρα, 200 χιλιόμετρα βόρεια του Μπάουτσι, πρωτεύουσας του ομώνυμου κρατιδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τη βρετανική και την ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες εις βάρος της Νιγηρίας μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτοχρόνως υπάρχουν εισηγήσεις περί λήψης αντίμετρων με την αποστολή Νιγηριανών λαθρομεταναστών στη χώρα τους και την λήψη αυστηρότερων διατυπώσεων όσον αφορά στην είσοδό Νιγηριανών προς την Ελλάδα. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας μέσω Ε.Ε. Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών φέρεται διατεθειμένη να περάσει μήνυμα ότι κανείς ακραίος και παραβατικός παράγοντας μπορεί να παίξει με την ασφάλεια και την εακεραιότητα των Ελλήνων πολιτών οπουδήποτε. 

Η τρομοκρατική οργάνωση "Ανσάρου" κατηγορείται για εμπλοκή σε εξτρεμιστικές ενέργειες στο Δυτικό Μαλί και στο Αφγανιστάν. 

Παρακολουθήστε το βίντεο - ντοκουμέντο για την απαγωγή των ξένων εργαζομένων της λιβανικών συμφερόντων "Setraco" από τον καταυλισμό Τζαμάαρα στις 19 Φεβρουαρίου όπως μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό δίκτυο "enca".


ΠΗΓΗ :triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου