Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Υπεγράφη η σκανδαλώδης σύμβαση ΔΕΗ – ΓΕΚ Τέρνα

 Υπεγράφη η σκανδαλώδης σύμβαση ΔΕΗ   ΓΕΚ Τέρνα
Υπεγράφη το Σάββατο η σκανδαλώδης σύμβαση ΔΕΗ – ΓΕΚ Τέρνα για την μελέτη και κατασκευή της 5ης μονάδας του ατμοηλεκτρικού σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρος Ζερβός και ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ Γεωργιος Περιστερης, σε ειδική εκδήλωση στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).Στην τελετή υπογραφής την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ παρέστησαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Δ. Μακεδονίας, στελέχη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ, κ.α.

«Η μονάδα 5 μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και τη μεγαλύτερη κατά αξία επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ΔΕΗ, αλλά αποτελεί συνέχεια των επενδύσεων μας ύψους 3 δις ευρώ, που υλοποιήσαμε κατά τα τελευταία 3 χρόνια» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ζερβός.

«Είναι ακόμη ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την Ελλάδα που αλλάζει. Για την Ελλάδα, που οριστικά και αποφασιστικά, γυρίζει σελίδα» υπογράμμισε στην ομιλία του, ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι «συμβολίζει όλους τους στόχους για τους οποίους δίνουμε καθημερινό αγώνα», τον αγώνα για την ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου τόνισε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα λιγνιτική μονάδα είναι ένα ακόμη βήμα στην εφαρμογή ενός «ρεαλιστικού ενεργειακού μοντέλου», που παράλληλα εξελίσσει τη Δ. Μακεδονία, εκτός από σημαντικό ενεργειακό κόμβο και σε «όχημα ισχυρής ανάπτυξης» για όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η νέα μονάδα, αξίας περίπου 1,4 δισ. ευρώ, προβλέπεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και στην απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή, καθώς στη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.

 troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου