Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ : ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΟΚ‏



Οι αυξήσεις στους φόρους που πληρώνουν οι πλούσιοι Αμερικάνοι και οι μειωμένες κυβερνητικές δαπάνες θα έχουν σοβαρότατη επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ φέτος, εξαλείφοντας το θετικό αποτέλεσμα από την αναζωογόνηση της αγοράς κατοικιών και τη φθηνότερη ενέργεια, 
προειδοποίησε ο Νουριέλ Ρουμπίνι, μιλώντας στο CNBC
Μιλώντας στο περιθώριο του Ambrosetti Forum, προειδοποίησε, πως παρότι υπάρχουν ορισμένες θετικές ενδείξεις για την ανάπτυξη, υφίστανται πολλά βασικά θέματα που θα την εμποδίσουν.

«Αυτοί οι φόροι, οι φόροι για τους πλούσιους, θα μειώσουν σημαντικά τα διαθέσιμα εισοδήματα και οι λιανικές πωλήσεις ήταν καταστροφή. Και υπάρχουν ήδη ενδείξεις επιβράδυνσης της καταναλωτικής ανάπτυξης καθώς οι αυτόματες περικοπές και το δημοσιονομικό βάρος φέτος θα είναι 1,5% του ΑΕΠ για μια οικονομία που μετά βίας αναπτυσσόταν πέρυσι», δήλωσε.

Παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις από την ανανέωση στην αγορά κατοικιών, την «επανάσταση» με το σχιστολιθικό αέριο που μπορεί να οδηγήσει σε φθηνότερη ενέργεια, και τα αποτελέσματα της ποσοτικής χαλάρωσης, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα είναι «1,5% στην καλύτερη περίπτωση φέτος», τόνισε ο Ρουμπίνι.

«Έχουμε κλέψει ανάπτυξη από το μέλλον και τώρα πρέπει να υπάρξει αποπληρωμή για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν κάποια λιτότητα», υπογράμμισε.

euro2day.gr
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου