Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Νταβούτογλου: Κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία


Avradavoutoglou

Συνεντεύξεις του έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου και του τούρκου ομολόγου του  Αχμέτ Νταβούτογλου στην Καθημερινή της Κυριακής. Τι δηλώνουν οι δυο άνδρες για  την ΑΟΖ.

«Ευαγγέλιο είναι για την Ελλάδα το Διεθνές Δίκαιο» διαμηνύει σε συνέντευξη του  στην Καθημερινή της Κυριακής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.Ο κ. Αβραμόπουλος κάνει λόγο για μια έντιμη διπλωματία μεταξύ των δυο χωρών και στο  πλαίσιο αυτό καλεί την Άγκυρα να αποφύγει έρευνες στην  ελληνική υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξέλιξη διερευνητικές  επαφές στην οριοθέτηση της από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.

Σε  παράλληλη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο τούρκος υπουργός  εξωτερικώνΑχμέτ Νταβούτογλου καθιστά σαφές ότι η Άγκυρα δεν κινείται με  βάση τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία άλλωστε η Τουρκία δεν εχει  επικυρώσει.

Ο κ. Νταβούτογλου επιμένει πως η επίλυση των όποιων  προβλημάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διμερή διάλογο.

Σε ό,τι  αφορά την ΑΟΖ, δηλώνει πως «κανείς δεν μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία που  έχει τη μακρύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο» και πως η χώρα του έχει δικαίωμα να  διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου