Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι ΗΠΑ απρόθυμες να αναγνωρίσουν ως νικητή το Μαδούρο.

 Οι ΗΠΑ απρόθυμες να αναγνωρίσουν ως νικητή το Μαδούρο
 Η διπλωματία των ΗΠΑ εμφανίστηκε απρόθυμη σήμερα να αναγνωρίσει τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Νικολάς Μαδούρο ως το νικητή των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, αφού οι αρχές επικύρωσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αντικατάσταση του αποθανόντος προέδρου Ούγο Τσάβες.
«Δεν είμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ, ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα συγχαρούν τον Μαδούρο για τη νίκη του.
Ο εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μια ανακαταμέτρηση των ψήφων λόγω της μικρής διαφοράς στα ποσοστά που εξασφάλισαν ο Μαδούρο και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.
«Η απόφαση της εθνικής εκλογικής επιτροπής (CNE) να ανακηρύξει τον κ. Μαδούρο νικητή πριν ολοκληρώσει την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Και δεν εξήγησαν και τη σπουδή τους στη λήψη αυτής της απόφασης», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο υπηρεσιακός πρόεδρος Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας το 50,66% των ψήφων, έναντι 49,06% για τον Καπρίλες, αποτέλεσμα που ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης αρνείται να αποδεχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου