Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ & ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ - Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας.


Μυρίζει εκλογές.
Είμαστε στον Απρίλιο και ο Σαμαράς επιστρέφει στην πολιτική απάτη των Ζαππείων, μοιράζοντας ξανά ακάλυπτες πολιτικές επιταγές ψευδεπίγραφων υποσχέσεων και ανέφικτων στόχων.

Και μαζί με το νέο Ζάππειο, διαρρέει και την πληροφορία του προεκλογικού ανασχηματισμού, με τον Βενιζέλο να μπαίνει στην Κυβέρνηση.

Όλα αυτά ενώ έρχεται ο Μάιος, ο μήνας των εκταμιεύσεων των δόσεων.


Τα 2,8 ΔΙΣ στο 1ο δεκαήμερο.


Τα 4,2 ΔΙΣ του Eurogroup, στα μέσα Μαϊου.


Τα καθυστερούμενα 7,2 ΔΙΣ ομόλογα EFSF του Ιανουαρίου και τα 1,8 ΔΙΣ του ΔΝΤ, μέχρι το τέλος Μαϊου.

Σύνολο 16 ΔΙΣ.

Το ποσό είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο για να εκταμιευθεί χωρίς τον εκβιασμό ενός νέου Μνημονίου, που θα περιλαμβάνει μέχρι και κούρεμα καταθέσεων.

Και ο εκβιασμός της συνομολόγησης του επόμενου Μνημονίου θα είναι τόσο μεγάλος, που για να περάσει έχει ανάγκη το πλυντήριο των εκλογών.

Η νέα απάτη της προεκλογικής εκστρατείας Σαμαρά θα είναι αυτή της ψευτοδιεκδίκησης του Κατοχικού Δανείου από τη Γερμανία.


Ο πρωθυπουργός της δωρεάς των 2 ΔΙΣ στη SIEMENS, θα εμφανιστεί ως ο νέος εθνικός ήρωας που θα ξανασώσει την Ελλάδα, αφού με το επόμενο Μνημόνιο θα εξασφαλίσει για χιλιοστή φορά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευροζώνη και θα εισπράξει επί τέλους από τη Γερμανία το Κατοχικό Δάνειο.


Χωρίς βέβαια να διευκρινήσει ότι δεν πρόκειται να εισπράξει δεκάρα τσακιστή από την κ.α Μέρκελ, αφού ήδη σχεδιάζεται ο αντισταθμιστικός συμψηφισμός των Ελληνικών απαιτήσεων για το Κατοχικό Δάνειο, με το ποσό του κουρέματος του δημοσίου χρέους που θα οριστικοποιηθεί το φθινόπωρο.

Η 16η και η 23η Ιουνίου φαίνεται να είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες.
Και βολεύουν τους πάντες.

Περισσότερο όμως από όλους βολεύονται οι Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλος, αφού το πλυντήριο των εκλογών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη βέβαιη παραγραφή κάθε ποινικής ευθύνης σχετικά με τη Λίστα Lagarde.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής διακόπηκαν εκ του πονηρού μέχρι τις αρχές Ιουλίου, με πρόσχημα την αναμονή του πορίσματος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει μετά τις εκλογές.
Και το πόρισμα θα συνοψίζεται σε μία μόνο λέξη :

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου